fredag 3 maj 2013

Jag måste få ett svar, statsministern, för att orka.


  • Rättsssäkerhet i Sverige, till Fredrik Reinfeldt.

automatsva​r@regeringe​n.se (automatsvar@regeringen.se)
21:17


Till:statsradsberedningen, regeringskansliet.se
Frågan: Carina


Meddelande: Jag skriver till dig som Konungariket Sveriges Regeringschef, du har till främsta uppgift att leda regeringen, utse dess statsråd, och det övergripande ansvaret för regeringens politik.

Under alliansens år vid makten har vi medborgare sett våra trygghetssystem nedmonteras, och vår frihet inskränkas av en allt ökande och grov brottslighet. Jag och mina medmänniskor är inte trygga längre i det land du med stor målmedvetenhet förändrat från grunden. Rån, skjutningar och misshandel hör till vardagen, försvarslösa barn och åldringar rånas och misshandlas, kvinnofriden är ett minne blott, och utöver det rasar förtroendet för rättssäkerheten på grund av alltför lindriga domar och generösa straffrabatter. Alltså har dina ambitioner om "ett tryggare, friare och mänskligare samhälle" raserats. Jag ber härmed statsministern om en kommentar till nedanstående två domar, och en förklaring till Ove Hansens anhöriga som till skillnad mot gärningsmannen är dömda till livstids straff. 

 Fallet med Ove Hansen, som var ute och rastade hunden när han mejades ner av en bil med fyra ungdomar vid en busskur i Landskrona. Under fredagen kom domen mot den 20-åriga föraren i Lunds tingsrätt.
Han döms till fängelse i ett år och tre månader. 

 Och fallet i Hudiksvalls tingsrätt som idag, samma dag, dömde en 52-årig man till fängelse i ett år och nio månader, efter att ha spårat och dödat en varg.

6 kommentarer:

  1. Tack Carina..
    M.a.o.är en varg mer värd,än en människa i dagens Sverige !!

    SvaraRadera
  2. Vi får se om det behagas svara...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nonsenssvar, det är väl vad du får, om något alls.
      Vi klappas på huvudet och får något i stil med, "det här lille vän begriper du inte, låt oss i regeringen sköta sånt, vi kan det". Gärna kryddat med så mycket floskler som det går att pressa in. Det är vad jag tror du får som svar... eller tystnad.

      Skogis.

      Radera
  3. Vår svenska rättssystem är fullständigt absurt.De låga straffen kan ha sin grund i att det sitter politiskt valda nämndemän i tingsrätterna. Dessa vågar numer inte gå emot den centralt styrda politiska tonen. Dvs invandrarvänligt även i tingsrätten. Ett sätt att få stopp på detta är att inför jurydomstolar. Då blir det folkets mening om styr. Hovrätterna av idag är ett ännu större skämt. Men tyvärr är jag lite för lite insatt i deras system för att förslå en förbättrad lösning. Kanske jurysystem även där.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med där,jury bestående av ett tvärsnitt befolkningen ,då blir straffen i proportion till folks rättsuppfattning. Höll på kräkas då jag läste en hög domares förklaring till varför svinen som sparkade sönder Cevander i Kortedala bara fick 3 veckors samhällstjänst "Cevander hade börjat bråket och vanligt folk begriper inte sånt här" Fy Fan !!

      Norrlandsfan,,

      Radera
  4. Vi är alla lika söndertrampade. Vi får dock aldrig tystna.

    SvaraRadera