torsdag 9 maj 2013

EU-dagen - idag kan privatchaufförerna ta ledigt, det skräddarsydda lämnas på kemen, och first-class på flygen går tomma.

Europadagen firas den 9 maj till minne av Robert Schumans deklaration 1950 om att skapa ett enat Europa för att bevara freden och skapa välstånd.

Europadagen utgör tillsammans med bland annat europeiska flaggan, Europahymnen(??) och euro (mycket att fira?!) symboler för den europeiska integrationen( integrationen - WUT - SKOJAR DOM?!). 

På vissa håll högtidlighålls Europadagen genom att europeiska flaggan hissas, men dagen firas inte hos den breda allmänheten av européer. Europadagen är en ledig dag för Europeiska Unionens institioner i Bryssel och Strassburg.

Bevara fred och skapa välstånd??? Nä, utrota civilisation och solidaritet, och skapa misärer och diktatur -  Robert Schurman gråter blod i sin grav.

Vi som hatar söndertrasad välfärd, diktatur, och pampvälde, firar på vårt eget sätt.

5 kommentarer:

  1. Jag tycker normalt att flaggbränning är en styggelse och en djup förolämpning mot de som står bakom flaggan. Men i det här fallet vete sjutton om jag inte hade kunnat bistå med både tändvätska och stickor.

    Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Samt ett brinnande intresse? :-)

      Radera
    2. He-he. Det är nog ingen nackdel, nej.

      Skogis.

      Radera
  2. Jag är också helt anti denna barbariska sed! .....men man är ju bara människa....

    SvaraRadera
  3. Kan trösta er med att det även utanför Absurdistan pyr mot EU.En omfrågan i Tysklands största boulevardblaska BILD,för en tid sedan visade att hela 78 % var emot allt vad EU heter..Förra vecken skedde en liknande opinionsundersökning om Euro`n.Här visade det sig att hela 58 % ville ha tillbaka sin D-mark !!
    Tyvärr ignorerar politikerna det hela liksom hos oss,och fortsätter med sina lögner,om EU`s förträfflighet...

    SvaraRadera