fredag 17 maj 2013

Civil Rights Defenders har helt rätt. På ett villkor förstås.


Civil Rights Defenders kräver nolltolerans i fråga om dödsfall vid polisingripanden.
Och jag ska inte vara avig.
Så jag ska ge stollarna i civil rights-whatever helt rätt i sina krav. 

Villkoret är givetvis att kravet är dubbelsidigt, goes both ways, alltså noll döda poliser och allmänhet, är lika med noll döda kriminella.
Fair enough.


svd svt

6 kommentarer:

  1. Jag är också kritisk mot polisens vapenhantering. De skulle istället som i Finland plocka fram vapnen oftare och tidigare så skulle färre behöva skjutas. Låter som en paradox med statistiken är entydig.

    SvaraRadera
  2. Polisen har en otäcksam uppgift att skydda civila och samtidigt hantera människor som av en eller annan anledning kan agera okontrollerat och aggressivt mot sig själv och/eller sin omgivning. Det är ju inte precis lätt att hantera och diskutera med exempelvis beväpnade gangsters och knivbeväpnade tokar. Polisen gör så gott de kan med de medel som tillhandahållits och ofta handlar det om snabba beslut som måste tas. Civil rights defenders har ju privilegiet att i efterhand, från ett tryggt skrivbordsperspektiv, kritisera polisens agerande ute på gatan.

    Det vore kanske önskvärt att polisen hade tillgång till och använde tasers/elchockpistoler eller dylikt i vissa situationer, om så är möjligt, men man måste fortfarande för säkerhets skull ha en pistolbeväpnad poliskollega standby om de alternativa metoderna inte har avsedd effekt.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker också att snart får det vara slut med att göra om poliserna till någon slags dåligt skämt. Sluta med dialogpoliser, sluta med att grilla korv, sluta med dagisbeteende mot vuxna människor i alla åldrar utom möjligen de som nu åldersmässigt passar bäst på dagis. Det vill säga ge klientelet ett tydligt val. "Gör som vi säger åt er, stanna vid uppmaning, avbryt vad ni håller på med". Annars får ni ta konsekvenserna. Konsekvensen kan göra ont, den kan bli fatal. Men det finns hela tiden ett självklart val. Sen må det gälla biljakter eller demonstrationer eller vad som helst. Sedan får skuldfrågan redas ut i efterhand. Visst kan fel person komma i kläm vid demonstrationer etc. Med det är förbaske mej större fel som det går till nu. Min åsikt i alla fall.

    Skogis.

    SvaraRadera
  4. Helt rätt, det är så mycket disrespect bland de nya svenskarna. Uniform, lagens långa arm? -"Det pissar vi på!"

    SvaraRadera
  5. Bra att vi blir av med en del pack.

    SvaraRadera