lördag 18 maj 2013

Adrenalinchock efter Petterssons idag!


Petterssons läser jag idag, alldeles furioso, om en praktikant, anvisad av Folkuniversitetet, som erbjöds en plats inom integrationsenheten.

Han kom på besök, men när den kvinnliga arbetsledaren skulle hälsa praktikanten välkommen, vägrade kvinnoförtryckaren att ta henne i hand på grund av sin "religiösa övertygelse," som förbjuder honom att ta kvinnor i hand utan att efteråt behöva tvätta sig.
Arbetsledaren förklarade att för att kunna få jobbet, måste man kunna ta alla människor i hand. Möjlighet till efterföljande handtvätt finns.
Praktikanten kunde inte acceptera detta, utan sprang i vanlig ordning till spargrisen DO. Men innan en anmälan gjordes, betalade Trollhättans stad ut 30 000 kronor(!!) i skadestånd (!!). Den kvinnliga arbetsledaren tilldelades en skriftlig varning (!!) för att ha brutit mot Trollhättans stads mångfaldsplan.

Jävulusiska dårskap. Om en man skulle vägra ta mig i hand på grund av att jag är kvinna så är det grovt diskriminerande. Jag ger blanka den i hans privata skäl, jag respekterar hans privata tro - OM han respekterar mitt kön. Hade jag varit kvinnan hade jag gått vidare till högsta instans och bytt arbetsgivare. Och flyttat från förtryckets Trollhättan. Ingenting annat.

Sen när over-rular religion jämställdhet och jämlikhet? Är inte jämställdhet lagstadgad i Sverige sen slutet av 70-talet??

Dags för Sverige att lägga om taktik, när religiösa fundamentalister kommer på anställningsinterju och beter sig som drägg - säg inget - ta ingen diskussion - och ge i tysthet jobbet till nån annan! Nån som visar framfötterna, viljan till samarbete, och inte ämnar kräva 150 olika avsteg från regelverket för att kunna arbeta på en svensk arbetsplats! PUNKT:


2 kommentarer:

  1. En ledtråd man kanske finner i förvaltningschefens namn?

    SvaraRadera
  2. Det där med lillfingret - och hela armen? Livsfarlig utveckling!!

    SvaraRadera