torsdag 18 april 2013

Zudden och Zäta trodde inte sina ögon.



Idag har vi haft besök på ön, några glada vänner och en tjusig labbetik, Jagga. Jagga älskar mat och var i mångt och mycket som en dammsugare i det fallet, vilket också syntes på den lätta rondören. 

När jag skulle diska av kastrullen som innehållit dillstuvad potatis till den rimmade laxen, kunde jag inte motstå frestelsen och de chokladbruna utsvultna labradorögonen. Hon fick slicka ur, innan disken.

Då kom Zudden och Zäta inflygande för att kolla läget i köket, och tvärstannade abrupt med skrikande bromsspår i trägolvet. Sen freeze - ögon som tefat, de kunde inte riktigt fatta att det stod en mullig brallis i deras kök, med deras matte, och sitt huvud långt nerstucket i en kastrull som det skvätte dillstuvning omkring. DERAS kastrull dessutom, som de vid högtidliga tillfällen kamratligt får turas om att slicka ren.

De har inte hämtat sig ännu.

5 kommentarer:

  1. Jo
    Men var har du nu receptet?
    Det fanns bevisligen här nyss!
    Du är under uppsikt...

    Skepparn

    SvaraRadera
  2. Ja-ha... och jag som har fått order om att vara duktig och inte bjuda våra hundar på rester. I alla fall inte från fat och kastruller. Nu är det väl ändå så att det efterhand har blivit som vanligt... vem kan motstå ett(två)par vädjande ögon. Och i och med ditt inlägg raserades mitt sista motstånd. Du har ju också en förmåga att hitta bra och rätta bilder att illustrera dina inlägg med.
    Recept? På vad?
    Skogis.

    SvaraRadera
  3. Det flashade förbi ett inlägg på en delikat dessertpaj, skepparn var som vanligt på hugget och tog mig på bar gärning. Inlägget skulle överhuvudtaget inte fresta er, utan sparas här för provbakning för sommarns gäster. Fingertrouble.
    Björn har också order, Skogis. Jag lyder aldrig.

    SvaraRadera
  4. Nja.
    På hugget är jag blott den 11/4.
    Ja, och i Finland den 5/7
    Namnsdag ( -ar)
    "varg".
    Släkt med hund,visst.
    Annars skulle jag säga " på bettet..."
    Nu har jag hustrun efter mig
    Jag lovade henne en titt på receptet.
    Varför hemligt?

    Skepparn

    SvaraRadera