onsdag 24 april 2013

Så är det dags igen!

Kosläpp, årets frihetsfeeling! Här ser ni den vackraste svenska lilla filmsnutt som existerar, jag drabbas av nästan smärtsam och tårögd Sverige-från-förr-nostalgi.


landskronaposten

4 kommentarer:

  1. Även jag mjuknar något när jag ser den filmen. Djuren, människorna, omgivningarna (traktorerna, jag blir så avundsjuk). Det känns rätt så gott att titta på det hela. Det borde vara vars och ens, kanske inte vardag, men ändå något man skulle veta något mer om och som gemene man borde uppskatta mer. Inte bara en abstrakt filmsnutt man ser på youtube eller ett udda inslag från vårt "oberoende" SVT. Hur var det, fanns det inte en undersökning för några år sen som visade att främst storstadsbarn hade den uppfattningen att mjölken kom från "fabriken"? Inte från kor. Nu är det ju så att i dagens moderna värld med ibland otroliga hållbarhetstider för främst grädden, så var de ju inte helt fel ute. Men låt oss gärna koppla bort eländet för en stund och njuta av vyerna och de glada korna.

    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Jaaa. Att drömma sig bort! Underbart, för oss ilskna, pålästa och samhällsmedvetna.

    SvaraRadera
  3. Kosläpp = den som är fången och plötsligt blir fri, blir smått galen. Kan inte hantera det.
    Har varit kobonde. Hade korna i lösdrift. Dörrarna var öppna utåt året runt, bara det inte snöade. Korna kunde gå in och ut om de ville.
    På sommaren stannade de många gånger inne efter mjölkningen, om de regnade, eller om solen sken för starkt. På nätterna, när det var svalare, tyckte de att vara ute.
    Det är som med människor. Bra fri miljö, lungt och ro. Dom som kommer från förtryck och tvång, blir smått galna. När dom blir fria.

    SvaraRadera
  4. anonym, jag älskar dig för hur dina kor fick leva sitt liv!

    SvaraRadera