onsdag 24 april 2013

Landskronas pack pissar på allt vi tror på, med försvarsadvokaternas benägna hjälp.


Knappt två år efter dödskraschen vid busshållplatsen på Löpargatan, där 74-årige Ove Hansen miste livet är rättegången nu över. Åklagaren menar att 20-åringen har kört bil utan körkort, gjort det narkotikapåverkad, gjort det mycket fort, brustit i sin hänsyn till omgivningen, tappat kontrollen över bilen, kraschat in i en busskur och vållat en annan människas död.

Men mammas uppskickade tidningsurklipp från Landskronaposten, avslöjar också chockerande disrespect från domstolen. Lika lite som detta hitvandrade och välförsörjda pack respekterar våra svenska liv, respekterar de våra lagar och vårt rättsväsende. Jag måste få dela med mig av den text som visar hur lögn och fabulering har blivit en juridisk konstart, när vämjeligt skrupellösa advokater åtar sig att försvara in absurdum och förvandlar rätten till en sopstation utan värdighet.

Utdrag ur Ulf Kristiansson, Lanskronaposten: - Nu är det fyra unga män som gör allt för att den som körde ihjäl Ove Hansen ska slippa ta ansvar.
Det finns teknisk bevisning som pekar ut en av dem. De blodspår som finns i bilen och på en av passagerarna säger att det är bilägaren som körde bilen. Avsaknaden av tekniska bevis mot de tre andra blir, rätt eller fel, också en omständighet som pekar ut bilägaren.
När de fyra unga männen ska förhöras i tingsrätten är förväntningen att de ska säga ungefär samma sak. Att det var en femte person som körde bilen, att de inte vågar säga hans namn.

Men en av dem säger inte riktigt så.
När han berättar fritt om händelsen så finns inte den femte mannen med. Han säger spontant att det är de fyra som sitter i rättssalen som fanns i bilen.
Stämningen i rättssalen förändras efterhand. Frågorna från åklagaren blir lite svårare och svaren kryddade med irritation:
– Bara för att jag inte vill säga vem föraren är så vill du sätta dit mig, utbrister den åtalade till åklagaren.
Då har han precis fått frågor om blåmärken vid vänster nyckelben som enligt expertis kan komma från bilbältet och i så fall visar att han var föraren.

Sen försöker den utpekade föraren lägga skulden på en busschafför, genom att påstå att en buss svängde vänster utan att blinka och att det tvingade föraren av personbilen, den femte personen, att väja så snabbt att han förlorade kontrollen.

En annan variant på samma tema: Den "femte personen", som alltså påstås ha kört och mördat Ove Hansen, studsade ur bilen i ett första skede och hamnade 20 meter från mordplatsen i en buske. Därför har inte polisen upptäckt honom.

De fyra som sitter i rättssalen vet vem som körde bilen, men genom att inte säga vad de vet försöker de se till så att ingen ska behöva ta ansvar. Förutom andra laglydiga svenskar, som busschauffören.

Jag säger: Döm alla fyra till mord. Och skicka de slajmiga försvarsadvokaterna till en annan bananrepublik.

3 kommentarer:

  1. Sunt förnuft, rättvisa och juridik är inte riktigt kompatibla. De fyra skulle sitta inlåsta tills de talat om vem den femte personen är. Finns han inte, (vilket ju är ganska så uppenbart), så får de sitta där de sitter tills allt är utrett. Om de än skulle få sitta där resten av livet, det är ju deras val i så fall. Men det är min och kanske fleras synsätt, säkert med vissa variationer. Men det är definitivt inte det svenska rättsväsendets åsikt. Som allt för ofta går helt på tvärs med folkets rättsuppfattning. Men det skiter väl rättsväsendet och staten/regeringen högaktningsfullt i. Med tanke på att det är de som stiftar lagar och skulle se till att de efterlevs. Eftersom ingenting i den riktningen görs eller några tolkningar av den omprövas, så får man väl anta att de är nöjda med situationen som sådan. Vi, s.k. vanligt folk, vi är till för dem, inte tvärtom, som det skulle vara. Vi och framför allt, våra surt förvärvade slantar, är till för alla... utom för oss själva. Ett jävla tjyv o mördarsamhälle vi lever i, fy för den lede.

    En numera så gott som ständigt ilsken, Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut,det här är befängt, ska seriösa domare och åklagare sitta och lyssna på denna infantila smörja. Försvarsadvokaterna har ett stort ansvar för att hålla rent i rättssalen.Ingen är väl tvingad att åta sig fall?
      Har vi ingen edgång vid brottsfall i Sverige?
      Jag tycker alla fyra ska dömas för mord och för disrespect av svenskt rättsväsende.

      Radera
  2. Hear hear!!!!!

    SvaraRadera