söndag 14 april 2013

Agenda - en bisarr komedi.

Camilla Kvartoft och Anders Borg inledde kvällens Agenda med en papegoj-pingis av sällan skådat slag. Inte sen Bosse Ringholms tid har vi haft en finansminister som så o-övertygande upprepar sitt zombiemantra om Sverige som dygdemönster. Kvartofts taktik? Att ställa samma fråga om och om igen och om igen, som en överoptimistisk slugger som tror på uttröttningsmetoden. När vi fick se ett klipp från exakt samma intervju, med samma personer, med samma frågor, och med samma svar, fast från 2012, då infann sig en skarp känsla av besynnerlig fantasy fiction.

Därefter kom två lättkränkta muslimer som krävde åsiktsförtryck, och som tyckte att alla svenskar är rasister  - gäsp - Mustafa Al-Sayed Issa och Ali Esbati, iklädda den utslitna, söndernötta offerkoftan. Och eftersom Kvartoft redan från början är stämplad med StatsTVs "rätta" åsikter, så blev Agenda precis som vanligt, förenklande, fördömande, o-överraskande och fast i densamma gamla gyttjiga dyngan. 

Två verbala och till yrket skrivande kvinnor kände måhända av den massiva och mustigt härskande mansdominansen i studion, eftersom de ängsligt stammade som två väluppfostrade lågstadieflickor. 

Tur att vi svenska sanna frihetskämpar har den vassa och pålästa Sanna Rayman i SvD


svt svt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar