tisdag 19 mars 2013

SD har kört i busken.


Fenomenal, men bekymmersam läsning på friatider om utrensningarna, som visar att SD, det enda parti som vi fria svenskar kan sätta vårt hopp till, styrs av amatörmaffiosos. Jimmie Åkesson har tydligt och klokt visat sitt ställningstagande med nolltoleransen, men att skapa ett skräckvälde under sig i värsta Robinson-anda där ingen sitter säkert från dag till dag, det låter fullständigt åt helsefyr. Vem skulle våga kandidera i ett sånt parti? Vem har inte lik i garderoben? Finns den 100 procent perfekta SD-aren? Jag ryser.

25 kommentarer:

  1. Ja det känns verkligen olustigt för oss SD-sympatisörer. Hur ser egentligen kulturen i partiet ut? Utan att känna till omständifgheterna bakom uteslutningarna måste jag säga att det känns tråkigt och ledsamt att man utesluter så många hårt arbetande och engagerade politiker. var går gränsen? Vad får man säga och inte säga? Vem törs gå med i ett sådant parti?

    SvaraRadera
  2. Det kan tyvärr bli en riktig backlash. Hade själv tänkt kontakta och kandidera, tror de behöver mig (!!). Men som sagt vem skulle våga. Det är otroligt diffusa anklagelser om rasism. Men om man är offentligt hatad och utdömd som rasist för att man ser att vissa är blåögda och andra brunögda, då vete sjutton vem som skulle våga.

    SvaraRadera
  3. Det skrämmande är,att man öppet visar hur lågt tak man har inom partiet !! För att komma in i det allra heligaste,måste man vare antingen kortvuxen eller buga sig djupt inför de "fyra styrande"...Tyvärr skapar sådana metoder enbart,att olika fraktioner bildas..Nästa år är det åter tid att be oss väljare om våra röster.Inför denna ekonomiskt viktiga procedur,har somliga redan nu börjat spänna ut sina armbågar..
    I varje fall uppfattar jag det så...Resultatet av sådana vanvettiga beslut,innebär troligen också att den uppgångstrend som visats i de senaste opinionsundersökningarna,nu med säkerhet planar ut !!

    SvaraRadera
  4. Sorgligt nog, Lars, dumheten och girigheten är som vanligt störst.

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  6. Eller så är det så enkelt att SD vill utveckla sin politik, väljarbas och rekrytera politiker från andra partier för att få acceptans? Jag måste erkänna att jag inte engagerat mig i Ehn-fallet men stöder nolltoleransmålet.
    Thoralf skrev ju att det ofta ligger något bakom som inte framkommit i media. Betänk det.
    Kanske splittras väljarna och några går dit de hör hemma i mer nationalistiska partier som ND och Sverigepartiet.
    Men andra som tror på SD:s politik, vi kanske öppet kan säga att vi röstade på SD efter valet 2014? Idag går inte det. Det finns tyvärr alldeles för många kommunala "nötter" kvar och en del "arga unga män" (som typ Ekeroth).
    De som fungerar bäst i SD är de som har ett liv utanför politiken. Som inte bara "andas och lever" SD. Lyckas Åkesson med detta men ändå behålla den politiska linjen är de riktigt farliga för många andra partier.
    Kan det istället locka över andra etablerade politiker som egentligen tycker som SD men inte konverterar pga "rasiststämplen"? Det är bara att erkänna att ska vi rädda spillrorna av det som finns kvar av Sverige så krävs det både erfarna politiker, helhjärtat engagemang och statsmannamässighet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ditt sista stycke speglar till stor del dagens verklighet inom SD.Det finns tyvärr en allt för liten skara,som har en långvarig politisk bakgrund.
      Erfarenhet och "statsmannamässighet" lär man sig inte med några korta uppträdanden,i sin lokala kommunfullmäktige !

      Radera
  7. Jag tänkte som du, Catarina, tills jag läste friatiders ledare. Insåg att det inte alltid är så enkelt, att det finns mer än en sanning som vanligt. Tycker hysterin över vad som får sägas i detta land har passerat löjets sista gräns.

    SvaraRadera
  8. Jag är just nu djupt bekymrad. Det började redan när nolltoleransen infördes och har stadigt ökat sen dess. Nolltolerans, ett jäkla ord med i sammanhanget mångtydig betydelse. Man målar in sej i ett hörn och blottar strupen för sina motståndare. Man öppnar möjligheter för att det blir de politiska motståndarna och media som styr partiet om man fullt ut ska leva upp till denna nolltolerans. Konspirationsteorierna står som spön i backen. Är det falangstrider inom partiet? Är Jimmy Åkesson och partiledningen för mjuk och undfallande gentemot krafter utifrån?
    Om man vill undvika dessa spekulationer, bör det nogsamt redovisas varför människor blir uteslutna. För inte kan det väl vara att man tittar på fel konst, eller läser fel böcker, eller "ungdomssynder" långt tillbaks. I så fall är det katastrof. När en såpass inbiten SD-sympatisör som jag blir uppriktigt undrande över tingens ordning, då borde SD-ledningen ta sej en funderare på vad de sysslar med. Redogör för vad som ligger bakom, egentligen. Om det inte görs, så kommer kanske jag och många med mej att ligga på sofflocket vid nästa val. Det är nog bra att rensa ut vad som behöver rensas ut, men då ska det ske med öppna kort och inget politiskt mumlande och hymlande för då tappas det nog fler sympatisörer än de presumtiva nya väljare som kanske kommer till. Jag har skrivit det förr, de får passa sej så att de inte slänger ut babyn med badvattnet. Jag känner det som det tappas fart, anpassas in absurdum, det känns kort sagt inte riktigt bra längre. Jag, och då flera med mej, börjar tveka inför vad SD står för numera. En sådan tvekan från gräsrötterna kan snabbt utvecklas till något som bli katastrof på sikt. En rakryggad hållning och sann information till allmänheten kan rädda en del. Men, för sjutton, smyg inte i buskarna med vad som ligger bakom. Då kommer teorierna och en tvekan om vad SD har blivit och är, helt säkert.
    En undrande och orolig - Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så som du tänker Skogis,tänker nog många..Skulle kunna avslöja en del när det gäller "ledartrojkan",som i detta fall är fyra..Men i nuläget känns det fel av mig,att gå ut med dessa uppgifter.Har i min andra kommentar antytt att det nästa år är val.Vi måste ha i åtanke,att stå högt upp på en valsedel,ger inte enbart en bra inkomst,utan är även för många av dem,en form av "ära och berömmelse"!
      Detta fenomen finns ju inom alla partier,men uppmärksammas av PK-skäl naturligtvis till max gentemot SD.

      Radera
    2. Det finns ju till och med hopp om dig att du börjar bort skygglapparna och inse att SD är en organisation som är till för de fyras gäng. Fortsätt din kritiska granskning.

      Radera
    3. Tillhör du kanske hyenorna från PK-pressen,som söker nästla till dig några skandalrubriker,misstar du dig !!

      Radera
    4. Det finns nog inte mycket hopp kvar för någon om den nuvarande regeringspolitiken fortsätter i samma spår. Vad gäller skygglappar... jag vet inte om jag har, eller har haft de största på marknaden, precis. Skulle nog inte tro det. Vad gäller SD. Just nu står mina åsikter och väger lite fram och tillbaks. Men, inom överskådlig framtid, vilket är alternativet. Det är SD eller soffan. Alla andra etablerade partier förskräcker för närvarande och egentligen för all framtid. Det är ju fullt möjligt att SD är en organisation som är till för de fyras gäng. Det visar väl sej förr eller senare och då får de problem. Om inte förr får vi väl då se om det är köttgrytorna eller en vettig politik som gäller.
      Skogis.

      Radera
  9. Skogis, RESPECT! Du tog alla orden från mig!!

    SvaraRadera
  10. Visst finns det fog för spekulationer och det är aldrig bra.
    Har för lite på fötterna ang. herr Ehn men hittills har enligt Thoralf(mitt egna personval vid förra valet) inga felaktiga uteslutningar gjorts och opinionsundersökningarna talar sitt entydiga språk , so far so good! Jag hoppas bara vi får se några fall då Åkesson sätter ner foten och markerar mot ex. hyenorna på Expo som sitter högavlönade från skattepengar och allmänna arvsfonden och lusläser bloggar,kommentater etc för att hitta något de kan förstora upp till elefantproportioner.
    Carina! Vi kan bli arbetskollegor i riksdagshuset, partiet och Sverige behöver dig:-)

    /HellBoy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är jag den första som vill lyfta på "keppsen",och önska er två lycka till...
      Men ni måste vara väldigt noga med era umgängen,innan nomineringarna av de åtråvärda
      platserna är förbi.Min röst hade ni båda kunnat räkna med,oooom jag fått sitta i SD`s valberedning !!

      Radera
  11. Carina får min röst 100%! Jag har bestämt mig för att byta karriär/yrke och nästa år är det val både i riksdag och i europaparlamentet:-)

    /HellBoy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hade jag fått välja,hade jag tagit Bryssel..
      Dels talar man franska där,dels finns det ingen som skrattar ut en som svensk...om man bara håller sin mun stängd !!
      Tror dessutom att du kan mygla till dig extra rese,och traktamenten i EU,något lättare än i Sthlm.Skulle det lyckas dig att nå ända fram,kommer jag ner och hälsar på.Har ett fint stamlokus vid Grand Place arkadsida !!

      Radera
  12. Annars vore det trevligt att träffas på hemmafront, vi får kanske boka in oss i Carinas favoritskärgård:-)
    Vi kanske kan få bloggrabatt om vi länkar ordentligt härifrån
    :-)
    Sitter just nu i Sharm el Sheijk och dricker pilsner(Pharahoes)
    och längtar verkligen inte hem till Sverige med alla dess PK-problem.

    /HellBoy

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sharm el Sheijk ?
      Pass upp så du inte får samma typ diarrè,som jag brukade drabbas av i Orienten !!
      Men framför allt,se till så att du alltid har ryggen skyddad/fri...annars blir det vare sig Sthlm el.Bryssel.

      Radera
    2. Hur kan du åka till Egypten? Där finns ju bara färgade.

      Radera
  13. När nu Sd närmar sig mittensörjan kommer de aldrig att bli mer än ett 10% parti.
    Jag trodde att sd skulle bli ett konservativt högerparti vilket saknas i sverige.
    Tyvärr kommer nu många att lämna partiet pga falangstrider.

    SvaraRadera
  14. HellBoy, grattis till din nya framtid, mycket , mycket bra, du kommer att bli en megahit, jag kommer att bli din största fan och väljare!

    Unknown, det finns absolut anledning att ta dina farhågor på allvar, och jag oroar mig precis som du.

    SvaraRadera
  15. Hmmm, det verkar som om Thoralf hade rätt, det fanns mer fakta: https://sverigedemokraterna.se/2013/03/19/grunderna-till-uteslutningen-av-patrik-ehn-goteborg/

    Expressen visar också upp epost. Ehns trovärdighet är borta.

    SvaraRadera
  16. Tack, Catarina! Så mycket skitsnack och spekulationer som hade kunnat undvikas om detta öppet och rakt presenterats i samband med uteslutningen.

    SvaraRadera