tisdag 19 mars 2013

OMG - vilken ofattbar rappakalja.



Brittiska politiker är förälskade i Sverige, och vill va som vi-i-i-i, läser jag i brittiska Economist, innan jag trillar av stolen:

- "Oppositionsledaren Ed Miliband, den europeiske socialdemokraten, slänger långa blickar norrut. Under en turné till Danmark, Sverige och Nederländerna förra månaden, kunde han inte dölja sin förälskelse i Sverige. Han är speciellt intresserad av landets superba barnomsorg, som har fått 78% av alla svenska kvinnor i arbete(mot 70 % i Storbritannien). `Precis när jag anlände till Riksdagshuset i Stockholm, passerade två män med barnvagnar på skandinaviskt manér`,  twittrade Mr Milliband saligt.
När han vid hemresan kom lite vilse på Arlanda skojades det friskt om att Mr Milliband hade avvikit för att söka asyl i drömlandet.
Brittiska politiker behöver dock mer än att plocka lite här och lite där från det svenska politiska smörgåsbordet . De måste lära sig den svenska vanan av att samarbeta, och den pragmatiska andan. Bara då kommer de att återfå det helt förlorade förtroendet, som svenska politiker har i överflöd. 

I en tid av politisk förändring, behöver brittiska politiker, som sina svenska kollegor, lära sig att sluta käfta, bli mer samarbetvilliga , mer effektiva och lite mer tråkiga."

Reser mig yrsligt från stolen, tar upp den tappade hakan, och konstaterar att en politiker och en journalist från UK  varit på the Magical Mystery Tour till Riksdagshuset, sett några innerstadspappor och lyssnat för mycket  och helt okritiskt på de självgoda makthavarna.Nästa gång tycker jag Mr Milliband ska resa till verklighetens Sverige. Hälsa på ett överfullt dagis, tala med nån av de 78% kvinnorna som måste försörja inte bara sig själva, utan också de resterande 22% flerbarnsmammor som aldrig kommer att komma in i samhället. 

Och inte tro på nordkoreanska kulisser och fagra ord.




economist

2 kommentarer:

  1. Det talas om skygglappar längre ned på bloggen. Jag tror att den sortens politiker(allt för många) har skygglappar i stil med gångna tiders öppna mopedvisir. En strut som skulle bilda en luftkudde framför ansiktet. Den skyddade inte för insekter och liknande, ögonen fick stryk.
    Nå, politikers och andras strutar är lika långa eller längre än en rejäl dumstrut och helt ogenomskinlig. Utom ett litet hål längst fram som släpper igenom det de vill se och inget annat.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Men tror dom på det här, engelsmännen??

    SvaraRadera