måndag 4 mars 2013

Larm från Fejan.

Det här larmet kom från en kompis, läs:

-Blev igår utsatt för dataintrång och fick datorn blockerad, för att få den upplåst ska jag bet 1000 kr inom 48 Tim, vilket jag inte gjorde. Kontaktade polisen, de får in liknande anm. flera ggr om dagen. Om detta händer er, stäng av direkt! Betala inte!! Dela detta!!!!!!


4 kommentarer:

  1. Jag fick för tre veckor sedan ett närmast ökända virus (eller vad det är) som helt blockerar datorn. Det kom upp en bild med vit bakgrund, Polisens logga och ett meddelande som liknar det i det här inlägget. Allt är blockerat, man kan t.ex. inte dra igång Aktivitetshanteraren för att stänga skiten. Jag ryckte förstås nätvekskabeln direkt.

    Jag försökte starta datorn utan tillägg men då spontanomstartade den så fort Windows var inladdat. Obehagligt. Som väl var kunde jag göra en systemåterställning till ett läge som det var dagen före, dra igång antivirus-/malware-programmet och döda skiten.

    SvaraRadera
  2. Hade faktiskt något liknande igår...En skylt kom fram,och som alltid trycker jag genast bort dylika erbjudanden.Så också igår..Nu inträffade det underliga att jag stängdes ner och kunde inte komma in på nytt !!
    Efter en timma provade jag ånyo,och då kom Windows sida upp,som förkunnade hur jag skulle gå vidare för att nå min startsida !! Om detta var en attack,eller enbart en tillfällighet,är för mig fortfarande oklart.

    SvaraRadera
  3. Tack för tipset. Men vad är det för fel på dessa intruders??

    SvaraRadera
  4. Lars, vi är inte säkra ens i vår egen trygga ensamhet längre. Ondskan finns precis överallt.

    SvaraRadera