fredag 15 mars 2013

En doft från Stockholmskulturen.

 Igår hade jag lyckodag, i den bitande vinterkylan mötte jag mina två älskligaste favoritpersoner, utanför Liljevalchs konsthall. Vi skulle titta på årets Vårsalong, för att tänka på annat än kylhuseffekten en stund. På Vårsalongen är den livligaste fantasin 100-procentig och nytänket en norm, här kommer ett axplock. Alla vet vi att det finns en hundras som heter spets - men inte alla hade kommit på att göra en jättefin modell av hunden - gjord av bara spetsar.  

Den här modellen känner vi igen, många av oss tycker att den figuren hör hemma på ett museum, så på så vis har konstnären hamnat rätt. Däremot kan man ju fundera på den centralt placerade kundvagnen i den lilla blå cirkeln. Är det den som ska frakta honom hela vägen till Bryssel? Och är minspelet då en Reinfeldtsk exposé över glädjeuttrycken inför detta?






Här ser vi resultatet av Reinfeldtssamhället, en fattigpensionärsljusstake. När elen blir för dyr, kan dom bara spika ihop en ljusstake av gamla bräddelar och trasiga containerfynd.
                                         

 Den här färgglada flaggkonsten talar för sig själv - det nya allianssamhället.


2 kommentarer:

  1. Den sista bilden, borde det inte vara runt med en bård diagonalt över?

    SvaraRadera
  2. Den kommer nog i fler modeller!

    SvaraRadera