onsdag 13 mars 2013

Queen Margot: - "Bara jag får äckligt bra betalt, behöver jobba så lite som möjligt, och kan göra det hemifrån myssoffan,

så tar jag vilket skitjobb som helst. Och står för whatever värdegrund som Per Schlingmann tycker jag ska ha."







4 kommentarer:

  1. Gick på Postkodslotteriet ett tag innan det gick upp för mig i vilka fickor mina pengar hamnade. Nu det här med Margot I och Schlingerbult och tidigare EXPO-kopplingen gör det allt tydligare att jag gjorde rätt som fimpade det. Numera blir värmeverket där jag bor bara glad då jag skänker de oöppnade kuverten som dimper ner i aldrig sinande ström till dem.

    SvaraRadera
  2. Det fanns en tid när jag trodde bra saker om Margot Wallström. Ytterligare en ikon som fallit. Inte i och med det här, det var ett tag sen. Men för all del, vem säger nej till miljonlöner? Inte Margot Wallström, inte deras VD, inte Rickard Sjöberg. Enligt för mej obekräftade uppgifter har herr Sjöberg och VD:n, Niclas Kjellström-Matseke, sisådär tio miljoner i årslön. VD:n mest, antar jag. "Vi är ju inte en välgörenhetsorganisation" lär Rickard Sjöberg ha sagt i massmedia vid något tillfälle. Det stämmer säkert, men då ska de inte ha mina surt förvärvade pengar i alla fall. Oavsett hur mycket de delar ut... till EXPO, eller Wallströms och postkodlotteriets nya projekt "Hela Sverige - för mångfald och tolerans".
    Att det också skänks pengar till bra och legitima projekt är fullt möjligt och troligt, men i mina ögon väger det inte upp vågskålen. Jag tror att få av de generösa givarna är medvetna om att av varje hundralapp de skänker går ungefär sextio kronor till organisationen och två tjugor delas ut till olika projekt. Redan nämnt är EXPO, sen finns det något som heter PostkodLotteriets Kulturstiftelse. Det är de höga "overheadkostnaderna" (Organisation/löner/etc.) som är mest stötande i mina ögon.
    Skogis.

    SvaraRadera
  3. Lika besviken som ni - pengar luktar uppenbarligen inte.
    VÄGRA POSTKODLOTTERIET!
    Tack för intressant info!

    SvaraRadera
  4. Det finns ett gammalt gott citat som passar in.Jag vet inte vem som myntat det men det lyder: "En åsna, packad med guld,tränger igenom alla murar"./Länsmandjäveln

    SvaraRadera