onsdag 6 februari 2013

Kvällens UG, de lättkränkta egona snyftar ut i klubben för inbördes beundran


Uppdrag Granskning handlar ikväll om mäktiga och kontrollerande vänsterkvinnor som känner sig näthatade av män. Bl.a kommer de ökända skribenterna, Åsa Linderborg och Lisa Magnusson, att läsa upp de puerila och vulgära kommentarer de fått sig tillsända av troll.

Om detta vill jag bara säga som så, att vi som tycker saker på nätet får alla vår beskärda del. Jag har slutat hetsa upp mig, suckar istället och deletar. Hur svårt kan det va?
De echaufferad kvinnorna på UG ikväll, borde tona ner sin egen betydelse och inse att det drabbar oss alla. Det är inte ett dugg mer synd om dem.

Eller som Sakine Madon skrev så klokt: Det må låta hårt, men det ingår i ett demokratiskt samhälle att såras och bli ledsen. Och det ingår i arbetet som journalist att få ilskna reaktioner. De flesta hatmejl är inte värda mer uppmärksamhet än en snabb radering.

Men de kan ju bekräfta varandra ikväll, de urtvättade rödstrumporna och Oisin Cantwell.




 Vi andra - de riktiga grabbarna och jag, tittar på Sverige - Argentina i fotboll.


3 kommentarer:

  1. Håller med dig bara jag slipper titta på fotbollen. ;-)

    SvaraRadera
  2. Okej då, bara för att det är du, då, Raymond!

    SvaraRadera
  3. Åh herregud! När man fått dödshot på dödshot, på våldtäktshot, så njae, då deletar man nog inte bara. Man ska inte behöva räkna med sådana hot för att man är kvinna i offentligheten. För övrigt, du skriver att mångkultur alltid misslyckas? Sverige har alltid varit mångkulturellt. Jag tycker att du ska plugga lite historia, och komma tillrätta med din okunskap.

    SvaraRadera