onsdag 27 februari 2013

Jag ger inte ett ruttet lingon för DNs mästrande PK-ledare.


Just nu går det en rasande brand över världen, politikerskrået har förmodligen aldrig varit så hatat och föraktat. Överallt inser medborgare att världen vore en godare plats att leva på, utan de inkompetenta åsnor som lurat till sig makten. I USA, Grekland, Spanien, Egypten, ja över hela klotet ser vi dagligen häftiga reaktioner mot den monstruösa inkompetensen och politikens totalkollaps.

Men DN har naturligtvis hela världsbilden! De vet exakt vad dom korkade väljaridioterna i Italien borde ha gjort - och framför allt röstat på.
Det stöddiga och överlägsna tonfallet är beklämmande inskränkt, när den svenska tyckareliten sitter vid sina fina redaktionsskrivbord, fnyser med den arroganta näsan och knappar sin förutsägbara PK-text på sina datorer:

- Att gycklaren Beppe Grillo samtidigt lyckades få var fjärde väljares förtroende är ännu en kalldusch för alla som hoppats att Italien skulle lyssna på förnuftets röster. Det är beklämmande att så många italienare lockades av en gaphals, vars program kan sammanfattas med ett enda krav som riktas mot eliten: ”Dra åt helvete!”
1/4 av Italiens väljare är så rasande på det av politikerna ruinerade samhället, att dom gör det enda, enda de har i sin makt - de röstar på den man som högt och förtvivlat vrålar exakt vad folket känner inuti sig.Detta kallar DNs ledare föraktfullt för gyckleri och fars.

DNs ledare är avsöjande befriad från politisk insikt och mänskligt patos.

3 kommentarer:

  1. Du sa det på sista raden. Det gäller antagligen bra mycket fler och mer än i DNs ledare. Det genomsyrar hela etablissemanget och tyvärr den sovande delen av folket också. Deprimerande, när vad man kan kalla vanliga människor bemöter ens försök att diskutera tillståndet med... en axelryckning och att Reinfeldt är väl bra, någon annan hade väl varit lika dålig, man kan ändå inte ändra på något, eller liknande uppgivna kommentarer. De flesta vill inte veta, inte engagera sej, det är bara så jobbigt. Att lufta sitt missnöje vid fikabordet går an, men sen är det stopp. Hoppas Italienarna kan röra om i grytan till det bättre. Men som oftast piskas väl även de in i fållan igen. Med förhoppning att jag har fel där.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Vad kan man förvänta sig av en blaska som har det extremt dåliga omdömet att utse Peter Wolodarski till chefredaktör? Vi räddade en viss polsk etnisk grupp från förföljelse från den kommunism som de själva varit med att skapa, nu när Polen åter är fritt ser jag ingen anledning varför de inte kan återvända.

    SvaraRadera
  3. Sänd för f-n inte iväg våra två polacker!
    Vi behöver dem i tre veckor nu.
    Dessutom pratar vi inte politik.
    Jag förebrår dem ej heller att de ser på tv.
    De riggar upp en parabolantenn och kikar på volleboll...
    Ja, och dricker öl.

    Skepparn

    SvaraRadera