onsdag 27 februari 2013

"Fersk rapport". Nyttig läsning för svenska mångkulturkramare.


En asylmottagning i Norge kostar kommunerna 50 procent mer än det staten täcker med. Det är resultatet av en färsk (färsk och färsk, vem har inte fattat?) rapport.

Staten ger kommunerna med statlig asylmottagning ett årligt tillskott som ska täcka utgifter som sjukvård, barnomsorg,tolktjänster och administration. Dessutom får kommunerna en fast summa för varje mottagningsplats.
Undersökningen som är gjord i 41 norska kommuner visar klart och tydligt att tillskottet räcker till långt mindre än kommunernas faktiska kostnader.
Kommunerna uppgav totala utgifter till på 93,8 miljoner kronor, men mottog bara 57,2 miljoner kroner i kompensation från staten. 

What else is new? 

Jo, just det, att man i Norge faktiskt berättar det för folket som står för kosingen.


VG

2 kommentarer:

  1. Ja, man kan ju skriva som så många andra ironiskt skriver, "det är ju tur att vi i sverige inte har det på det viset... här ju samma (bra mycket värre) invandring rena vinstmaskineriet".
    Det är det ju för ett litet fåtal, men i praktiken visar det ju sej vara något helt annat för skattebetalarna. Vi får ju, ej tillfrågade, stå för notan. Det verkar som om vi snart inte har råd med något annat än en mer än EU och en generös invandring. Möjligen en mycket basal social service för oss övriga som en sjukvård på knä, äldreomsorg i samma position, ett anorektiskt försvar etc. Som du skriver, Carina, något nytt för oss, mer eller mindre engagerade, är det inte.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Som du brukar säga Skogis, "det kunde ha varit värre.." Kaffedrickarna rycker på axlarna och fattar inte att det är deras pengar!!

    SvaraRadera