tisdag 29 januari 2013

Tibetansk fjäll-luft på burk, 5:- styck.


En kinesisk miljardär Chen Guangbiaogör allt för att väcka de sovande och bolmande kineserna om luftförstörelsen. Han hoppas att hans luftburkar skall mana till eftertanke.

Björn har en bättre idé. Man säljer förslutningsbara burkar för en tia, och tar fram när man behöver släppa en brakis, släpper i burken och stänger till. Tänk själv hur mycket  kvävgas, metangas och vätgas per dag, månad och år som bildas när 1, 2 miljarder kineser fiser.







NRK

8 kommentarer:

  1. Jag hoppar på Björns idé direkt. Fast kanske inte riktigt på samma sätt. Varför ta omvägen via burkar. Koppla varje sits i bussar och bilar etc. direkt till insuget på fordonet. Alla kör på gas. Kanske lite obekvämt att sitta på en ventil uppkörd där solen sällan skiner. Men något får man väl offra. Tekniken finns väl. Lämplig mat bör intas före avfärd. Soldatens ärtsoppa med flera liknande rätter anbefalles varmt. Vid kökörning och rödljus får det knipas åt. Susanne Lanefelt får väl rycka in med goda råd till folket. Mer flexibla kopplingar bör tas fram för husdjur. Husdjursgas behövs kanske mest för de som har stora fordon som SUV:ar t.ex. Lite surströmming som extra hjälp i en låda för för mindre båtar. Det finns säkert något för alla. Kanske för åkgräsklippare också. (Om de startar). Annars får man väl svedja ogräs i stället.
    Lite brainstorming så här på kvällskvisten. Kanske något mera storming än brain, men det får jag be om ursäkt för.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Hmm låter som en skitbra ide

    SvaraRadera
  3. Jag älskar när ni verkligen tänkt till. Skogi din idé är kanon. Bara att pröva den i Kina först. Den excentriske miljardären är säkert med dig på finansbiten - drömläge!

    SvaraRadera
  4. Kiss och bajshumor. Lågt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men roligt !! Och kanske något som småglin kan ta lära av.När sådana ämnen som chemie/fysik avskaffats på Absurdistans skolschemat. !!

      Radera
  5. "Kiss och bajshumor. Lågt"
    Såna där surputtor och glädjedödare tränger sig på överallt där människors behov av lite fnitter och barnslig fantasi dyker upp. Stackars, stackars sate.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skyller allt på Björn. Och en hård dag på jobbet. Lågt blodsocker. Sent på kvällen. Alltings jävlighet. Krånglande gräsklippare. Annalkande storm. Ved som ska bäras in. Har nu blivit modern och gjort en pudel.(Gårdshund - 2st.) Första gången på nätet och den är inte ens allvarligt menad. Hur många pudlar är egentligen allvarligt menade. Sen, angående "låg" humor. Den moderna och mycket elaka humorn som nu är i ropet runt om i världen idag, tycker jag är bra mycket lägre än den jag visade prov på. Som vanligt, smaken är i högsta grad delad och var och en småler åt vad den uppfattar som roligt. Man kan inte glädja alla. Men tack ändå för stöd i min humoristiska misär.
      Skogis.

      Radera
  6. Det är bättre att ha låg humor högst tillfälligtvis, än att sitta på den, blink, blink, Skogis!!
    Jag tror att Björns idé kommer att bli högst verklig en dag. Det är i alla fall inget att skoja om!!

    SvaraRadera