tisdag 29 januari 2013

President Obama direkt på CNN, om att låta elva miljoner olagliga invandrare stanna i USA.


På ett podium i Las Vegas, med flera vackra och strama amerikanska flaggor bakom sig, står en upplyft president och rapar exakt samma plattityder som de svenska B-skådisarna Sahlin, Olofsson, Lööf, Reinfeldt, och Ullenhag (var ÄR han förresten?).


Fast.
Han säger det naturligtvis inte så taffligt och klåparaktigt. Obama är inte för inte tvåtusentalets retorik-maestro, han säger det med den självklara pondus en av världens mäktigaste män besitter. Den stora publiken nedanför podiet jublar, skriker, hyllar, lyfter och dyrkar domptören masspsykotiskt, som var han självaste Gud Allsmäktig.

Vi har alla hört varje variant på de billiga och falska argumenten härhemma, om hur berikande lagliga eller olagliga flyktingar är, hur många företag dom startat, hur dom kom och byggde landet, irländarna, tyskarna och skandinaverna. Hur landet skulle störtdyka i svält och utarmning om inte dessa elva miljoner anhängare till Obamas alla hispanic väljare får fritt bryta mot USAs lag och stanna i landet. 

Till och med sjönk min fd stora idol CNNs Christiane Amanpour som ett cementblock till havets botten, när hon gjorde en supervulgo Sundströmmare, och bjöd in en liten rund mexikansk pojke, som tårfyllt berättade om hur hans far våldsamt kastats ut ur det land han brottsligt tagit sig in i.Amanpour nedlät sig till och med, bara för den goda sakens skull naturligtvis, att ställa den mest pissbanala ledande Sundströmska pinsamhetsfrågan till barnet i studion: -"Were you scared?"

Läskigt nog en ny seger för big-talk Obama. Och en till stor förlust för det skuldtyngda USA.

 Tänk att ett så stort land inte har en egen Jimmie Åkesson. Vilken tragedi.

cnn fria tider svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar