fredag 18 januari 2013

Justitieminister Ask, du är oduglig.

Tre exempel på dagens grova diss för respekten av människoliv och ett existerande rättssamhället.

1. Försvaret yrkar på 20 månaders ungdomsvård för Marias bror som redan förklarats skyldig för det våldsamma skammordet på sin syster. 29 januari meddelas domen.  

2. 19-åringen har erkänt att han sköt ihjäl sin dåvarande flickvän Sandra, 17, från Täby. I dag dömdes 19-åringen till fängelse i två år och åtta månader för bland annat vållande till annans död."Straffet är ett hån", skriver Sandras pappa. 

3. Två av de pojkar som var med i det gäng som grovt misshandlade Carl-Erik Cedvander i Kortedala får nu 36 000 kronor var i ersättning för att de satt häktade och sedan friades. Carl-Erik får samtidigt sitt skadestånd sänkt och får därmed lika mycket som de friade pojkarna.

Beatrice Ask du bäddar för den växande kriminaliteten.

Just nu idag, varje timme överallt i Sverige, begås det brott som aldrig nånsin förr. Det rånas, knivskärs,  dödas, bedras, stjäls, begås inbrott, snattas, misshandlas, sparkas, våldtas, bränns, stenas, hatas, hotas och förtrycks. Under din tid som justitieminister har min skräck och fasa för det värsta vuxit till och med snabbare än ditt brottsuppklarande sjunkit. Vet du att vi svenskar alltid är förskrämda? Vet du att vi numera ständigt måste gå med hjärtat i halsgropen, och titta oss ängsligt över axeln? Kan du ens leva dig in i hur det känns att leva under ständig utsatthet, och vad det gör med våra liv.Kom inte och snacka med mig om "regeringens satsningar på fler poliser". Det är inte polisen det är fel på - det är dig, och din brist på skicklighet att leda ditt departement.


Det är en infami att lägga en enda skattekrona på att avlöna dig för din kontraproduktivitet.



fria tider DN DT





4 kommentarer:

  1. Håller med i stort, men jag känner ändå att jag måste kommentera punkt 1. Det är inget konstigt eller klandervärt med detta agerande från försvaret. En av försvararens uppgifter är att om klienten döms som skyldig försöka mildra straffet så mycket som möjligt. Sen vad domen blir är en annan fråga.

    SvaraRadera
  2. Helt rätt, Anders, försvararen gör sitt arbete. Det jag är ute efter är det futtiga värdet av ett liv i dagens Sverige, och signalerna som sänds ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Instämmer i din beskrivning av "svensk lag".Offren är de som hånas med sådana "straff"..
      2 år och 8 månader,innebär i praktiken c:a 21 månader bak galler för mord !!
      I Göteborgsfallet "dömes" de medverkande till ersättning,för att "orätt" suttit häktade 14 dagar.Ersättningen blev 36.000:-,medan den skadade och livstids handikappade offret,får sin ersättning sänkt,med motsvarande belopp !!

      Radera
  3. Dettaär Sveriges rättsmaskineri i ett nötskal.
    Den dvärgväxta fd,hårfrisörskan fortsätter att förnedra Sverige och svenskarna.Hon får ju en sjuhelvetes pension,så varför avgår inte fanskapet?Katinka Glahd.

    SvaraRadera