lördag 26 januari 2013

Det är fasen inte lätt att vara myra.


22-åriga Emelie Sjöberg i Landskrona söker nästan alla jobb som finns på alla möjliga sätt. Vissa veckor har hon sökt så mycket som 80 till 100 jobb. Men när hon fick en ny handläggare på arbetsförmedlingen fick hon höra att det inte räckte.
Inte heller när hon sökte 50 jobb på en och samma dag var handläggaren nöjd. Eeeeeehhhh..

Och handläggarens vision igen? Att Emelie ska komma in i Guiness rekordbok??

3 kommentarer:

  1. En märklig stad detta Landskrona !!
    Vi alla över hela landet,känner till den kriminalitet,som smyckar staden med vattentornet..
    Vi vet att det dagligen förekommer rån,inbrott, hedersmord,mord,våldtäkter,knivskärningar,ut-pressning av näringsidkare etc.etc.
    Nu går polisens "talesman" Anneli Manelli ut och redogör över situationen.
    "Det finns färre än 10 personer i yngre ålder,som utövar alla dessa brott".M.a.o. skulle Landaskrona bli en ren idyll om man placerade dessa "10" bak galler !! Fan tro`t

    SvaraRadera
  2. Upprörd mamma har precis ringt med Landskronaposten i högsta hugg. Själv satt jag sen i bilen och lyssnade på lördagsintervjun i P! med Reepalu. Så jag hänger fortfarande en bit ovanför marken!!

    SvaraRadera
  3. Hej,
    Jag heter Annika och jobbar som arbetsförmedlare på Arbetsförmedlingen. Vi prenumererar på blogginlägg som handlar om jobb och arbetsmarknad.

    Vi har fått denna artikel delad på vår facebooksida också och ger er därför samma svar här som där.

    Det finns inget facit för hur många jobb du behöver söka för att anses som aktiv i ditt arbetssökande, samma svar kom från den berörda Arbetsförmedlingen vilken Emelie är i kontakt med.

    Det är alltför många olika faktorer som skall tas i hänsyn i samband det aktiva arbetssökandet för att det skall gå att fastslå en generell siffra för hur många sökta arbete som kan anses vara lämpligt för alla.

    Vi har med oss olika mycket i bagaget beträffande utbildning och yrkeserfarenhet, detta tillsammans med att arbetsmarknaden också kan svänga branschmässigt vad gäller tillgången till lämpliga arbeten att söka gör att det svårt att dra alla över en kam.

    Arbetsförmedlingen behöver därför göra professionella bedömningar i varje enskilt fall.

    Med vänlig hälsning Annika, arbetsförmedlare

    SvaraRadera