onsdag 5 december 2012

Sverige skapar oälskade och osedda människor med självskadebeteende.


På avdelningen Ugglan på förskolan Ängstugan i Spånga är det 34 små barn.

I Stockholm har man rekommenderat att det bara ska vara 18 barn i en förskolegrupp.
Men.

Shit happens.

När jag var liten var jag hemma med mamma. Jag var blyg, lite ängslig, rädd, och hade ett enormt behov av stillhet, trygghet och kärleksfull omsorg.
Om nån kommit på tanken att släpa iväg mig till dagis när jag var ett år, lämpa mig där bland 25- 30 andra barn som jag inte visste något om eller ens vad de hette, och 4-5 okända vuxna, så hade jag dött.


Det är fullkomligt onaturligt att i den åldern vistas 8 - 10 timmar ensam, ålande runt bland andra vilsna bortglömda, och försöka skaffa sig ett liv och en identitet.
Att varje sekund påtvingas umgänge, att ignoreras och pådyvlas kollektivet är illa nog, men saknaden efter ens mamma eller pappa och avvänjningen bort från dem är ren och skär grymhet.

Det som fick mig att sorgset misströsta och hopplöst förtvivla igår, var ändå mamman på ABC-nyheterna som berättade att hon upptäckt att hennes lilla flicka var överlycklig om hon snubblade eller gjorde sig illa.För då fick hon en kort sekund sitta i frökens knä och bli ompysslad.Slet hjärtat ur kroppen på mig.




svt svt

11 kommentarer:

  1. Det är så sorgligt och konsekvenserna blir vuxna med svårigheter att knyta an och som brister i empati.

    SvaraRadera
  2. Man får vara glad om man hinner undan i tid!

    SvaraRadera
  3. I socialistisk anda enda möjligheten,att från början indoktrinera alla till framtida sanna mähä`n !!

    SvaraRadera
  4. Vad kan man kalla det att alla ungar ska in på dagis, pressas in i samma pipeline, komma ut som en standardmänniska med de rätta åsikterna, och som du nämnde, Carina, bristen på äkta empati, att de har den rätta genusförvirringen etc. etc. Samt, givetvis, rösta rätt i framtiden. De andra mer mänskliga, empatiska egenskaperna är det inte så noga med. Huvudsaken att du kan ta för dej och då gärna på andras bekostnad, vad annars. Det är egentligen mer konstigt att det ändå finns bra ungdomar kvar, för det finns det. Indoktrineringen har kanske inte slagit igenom fullt ut än? Eller så finns det självtänkande yngre personer som inte tar in allt som sägs som en absolut sanning, kanske ett bra hem och bra föräldrar kan kompensera det värsta. Staten bör verkligen inte uppfostra barnen, det kan få skrämmande konsekvenser i framtiden.
    Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du, eller Carina, har uppenbarligen ingen aning om hur bra dagis är för barnen, deras mognad och deras sätt att lära sig ta hänsyn till andra. Naturligtvis blir det problem med för många barn/personal men det dock ett mindre antal som har det så i förhållande till totala antalet dagis.

      Radera
    2. Man kan väl säga att våra erfarenheter skiljer sej åt. Om man skippar indoktrineringen och de som förespråkar det jag kallar genusvansinne, har jag inte så mycket mot dagis i sej. Men att barnen lär sej ta hänsyn, det är inte min erfarenhet, snarare tvärtom. Men föralldel, det skiljer sej säkert en hel del mellan olika dagis. Även där ska man ha tur i livet för att det ska gå bra.
      Skogis.

      Radera
  5. Ska dom klara sig så måste dom trots allt ha mycket starka, kloka och kärleksfulla föräldrar.

    SvaraRadera
  6. Anonym (17:12)
    Kan du inte förmå de styrande,som har ansvaret för hela importen av de ensamkommande skäggprydda barnen,att söka anamma dina färdigheter inom dagis-omsorgen ?? Enl.din mening lär barnen ju sig att mogna,och därtill lär de sig ta hänsyn till andra !!
    Detta skulle ju inte enbart gagna migrationsverket,domstolar,fångvården,utan även skolorna för SFI..För att inte tala om alla som på olika sätt,får lida av denna brist på uppfostran !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Dagis är för barn upp till och med 5 år. Därefter börjar de i skolverksamheten. Jag förstår att du i vanlig ordning inte förstår vad som skrivs.

      Radera
    2. Men om nu din verksamhet är såååå positiv, borde väl denna också kunna omfatta dessa "lite" äldre,som är till stor del helt obildade,vad gäller att ta hänsyn. Förstånds-mässigt också oftast lägre än en svensk 5-årings!

      Radera
    3. Du kanske skulle skrivas in på förskola även om jag inte tror att du skulle förstå någonting. Flytt tillbaka till Tyskland passar nog dig bättre.

      Radera