måndag 31 december 2012

När jag drabbats av akut sjukdom vill jag ha en ambulans pronto.


För varje år ökar larmen efter ambulans, nu de senaste åren har det gått så långt att var tionde ambulans åker i onödan.

Många som ringer in i dag är minst sagt krävande, och anser sig ha rätten att själv bestämma när, och hur, och var ambulanspesonalen ska behandla deras åkomma.
När den välutbildade akutsjukvårdspersonalen kommer och börjar undersöka och säger någonting annat så är ju det inte vad patienten förväntar sig, och då blir det "bemötandediskussioner".

Såhär är det, den dag jag behöver akutambulans så kräver jag att alla som har en fis på tvären eller nageltrång, fixar sina åkommor med hjälp av andra instanser i samhället. Jag är så innerligt trött på människor som knäpper med fingrarna, behandlar akutteamet som privata betjänter, och i själva verket bara vill ha uppmärksamhet och skjuts till lättakuten. Se istället till att alternativen är glasklara och lättillgängliga.
Att sen dessa vårdande änglar drabbas av usla företagares vinstintressen och inkompetenta bedömare i telefonledet är en helt annan femma.  Det ska inte lastas livräddarna, som får ta de vidrigaste "bemötandediskussionerna", i ett krävande samhälle som bara vill ha och ha och ha.


Ut med stora megakampanjer på alla språk- klargör för varenda kotte syftet med iltransporter i ambulans och vilka patienter det gäller.


HD

1 kommentar:

  1. "I en del fall blir det också diskussioner med patienterna om huruvida de ska vara kvar hemma eller åka med till sjukhuset." Klart att de ska åka med till sjukhuset. De har ju förtjänat det, de har ju ändå tagit genom 22 länder innan de sökte asyl - i Sverige.

    Hmmm... Den här elefanten i rummet är stor som - en elefant. I vanlig ordning.

    SvaraRadera