lördag 15 december 2012

Hur vet man att en fundamentalistisk yberkorrektnisse läser ens blogg?



Man står och minglar bland kära goda vänner, man pratar om allt och gläds åt att ses igen, det är jul och värme i stämningen.  När någon normalt mycket tystlåten person plötsligt dyker upp alldeles för nära intill en, och helt out of the blue avbryter konversationen med följande stridiga kommentar:- Såg ni SVTs luciasändning - jag tyckte rapparen var bäst!

Ehhhhhhhhh.....

-Varför det?

Skulle man vilja fråga om inte man själv var så artig och väluppfostrad. 

7 kommentarer:

  1. Jag vet inte om man ska tycka synd om den sortens människor, eller om man bara ska bli förbannad. Men, svensken i gemen är ju väluppfostrad och konflikträdd (även jag), så man gör som vanligt. Ler lite tvunget och ignorerar artigt vederbörande i görligaste mån. Fast man helst ville tala om för idioten vad man egentligen tycker och tänker.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Det korrekta svaret är "- Nej, jag har slutat titta på SvT, min läkare avråder ifrån det. Man får kronisk slutmuskelförlamning om man tittar för mycket på politiskt korrekta TV-kanaler. Tittar du mycket själv på SvT eller TV4?" med en intresserad min och huvudet lätt på sne.

    Eller, om man ska vara väluppfostrad "- Hur tänkte du nu?" med samma attityd som ovan".

    SvaraRadera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  4. "Svenska folket är extremt fegt, det saknar civilkurage, människorna är extremt konflikträdda, få vågar säga vad de tycker, detta har gjort att beslut fattas ibland högt över huvudena på folket eftersom folket inte säger ifrån." [Herman Lindqvist]

    Det var inte riktat mot dig personligen utan mer en allmän betraktelse över svenskar.

    SvaraRadera
  5. Ni har rätt alla.
    Jag är dock inte rädd för debatten, däremot borde alla som träffas för att ha en glad och trevlig stund tillsammans undvika att sabotera, skapa konflikter, osämja, skandaler och pinsamma situationer som i värsta fall ruinerar värdfolkets alla ambitiner och de andra gästernas feststämning. Den här mannen hade ingen tanke på detta. Hans plan var att enkelt få in en fem-etta på en "rasist" så hans kväll var gjord.

    SvaraRadera
  6. Carina:Instämmer i allt du återger ovan...
    Så uppträder inte en bildad människa.Sen får man ha överseende med många,eftersom dessa sedan barnsben skolats i helt fel riktning..
    Redan Euripides konstaterade för tusentals år sedan följande "Tala klokt till den dåraktige,och han kommer att kalla dig idiot"..Sen har dessa gamla kloka ord utvecklats till "Säg mig vem du umgås med,och jag skall säga vem du"...
    Trevlig 3:e Advent Carina..

    SvaraRadera