lördag 29 december 2012

Gränspolisen i Malmö lever - äntligen - upp till Dublinförordnngen.


Gränspolisen i Malmö omhändertar alltfler papperslösa ungdomar. Under det senaste året har polisen letat upp och fört ut 25 procent fler ungdomar ur Sverige än i fjor. Allt enligt Dublinförordningen, som är tydlig med att en flykting ska söka asyl i det första land inom EU som man kommer till, vilket sällan är Sverige.

Som väntat kommer kritik från såna som inte uppskattar lagar och förordningar, och som tycker att speciellt Sverige ska skita i vad som är rätt och fel:– "De papperslösa har ingen möjlighet att uppleva trygghet någonstans längre. Polisens intensiva jakt på dessa ungdomar gör att de befinner sig i ett ständigt pågående trauma."

I min värld går det inte att förstå varför dessa illegala inte bara stannar i det första landet som de kom till som förordningen påbjuder. 

Så slipper de utsätta sig själva för "intensiv jakt" och "ett ständigt pågående trauma".

6 kommentarer:

  1. Min åsikt är ju inte speciellt gångbar i PK-samhället. Men, här är vad jag tycker om det här ämnet i artikeln ovan, och som vanligt lite till.

    Alla som har kommit hit har ett eller flera val. Om det är så jävligt här i Sverige, så flytta till ett bättre ställe. Om det inte finns något sådant (vilket självklart är ganska uppenbart), så anpassa er till det Svenska samhället. Intrigera er. Om man nu inte vill det, så borde man få ta konsekvenserna av sitt val. I fråga om det sistnämnda brister det rejält. Vi vet alla vem och vad som får ta konsekvenserna. Sjukvård, äldrevård, arbetsmarknaden, brottsoffer för att nämna något och några. Att ens försöka upprätthålla lagen och försöka göra något åt alla problem som den i princip nu helt okontrollerade invandringen fört med sej, det är rasistiskt och främlingsfientligt etc. Man får inte ens diskutera sakfrågan. Förresten, är det någon som vet hur det gått med de 150 000 personer (tror jag det var) som skulle utbildas i facklig regi (Expo?) för att vid fikabord etc. tala de vilseförda tillrätta och föra dessa tillbaks in i fållan lagom till valet? Eller i svåra fall utesluta vederbörande från facket för att skrämma så många som möjligt in på "rätt spår".
    Skogis.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Folk går hellre ur facket än indoktrineras av EXPO?

      Radera
  2. Expo gör säkert framsteg i det tysta, men frågan är om de har svenska folket med sig. Eller bara de högljudda antivita, som tycks bli färre och färre.
    Undrar vad som skulle krävas av de som ständigt tycker synd om alla - utom dom som står med notan - skulle inse att det finns mer än ett sätt att se på saken.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror det skulle blinka "OVERLOAD" i hjärnan på dem. Sen skulle den stängas av.
      Skogis.

      Radera
  3. Att illegala immigranter (och andra lagbrytare) ska känna otrygghet är själva idén. Helst så otrygga så de förflyttar sig ur landet.

    Nu väntar jag bara att Miljöfascisten och invandrarkramaren Ferm ska uttala sig.

    SvaraRadera
  4. Skogis, det känns som om de redan är avstängda,helt tomma - blanka.

    SvaraRadera