tisdag 25 december 2012

Författaren och doktoranden Oskar Sjöström idiotförklarar svenska folket.

Vi som reagerar starkt på de mångkulturellt korrekta attackerna på vårt svenska julfirande får i DN pekpinnen rappt över fingrarna. Oskar Sjöström ska nämligen nu berätta för envar av oss tjockskallar att julen ALLTID har förändrats över tid, ha-ha!

Den gamla julen "slogs i spillror för över hundra år sen". Så våra försök att bevara ett fåtal " förljugna nationalistiska och främlingsfientliga ideal" är givetvis inget annat än rasism.

Men du Sjöström, vi inser så klart att julens traditioner, likt andra kulturella uttryck, alltid har omskapats. Det vi vänder oss så intensivt emot är när dessa förändringar sker som en medveten gärning från en lömsk härskaragenda. Och inte med hjälp av tidens tand. 

Domkyrkans körledare Margareta Raab planterade i år fullkomligt omotiverat in en rinkebyrappare i det högtidliga julfirandet i SVT, och erkänner bakslugt efteråt att hon hade"väntat sig reaktioner ". 

Det är den vidriga manipulation som får oss att se ilsket julrött. 

Men doktoranden hajjar noll.


3 kommentarer:

  1. Det fanns en tid när man hade respekt för de som hade högre utbildning. Man trodde att de per automatik visste bättre. Det har nu visat sej genom åren att i samma takt som den "teoretiska lärdomen" tas in, så åker alltför ofta det sunda förnuftet ut. Det gäller även villolärorna om kommunismen och inte minst genusläran. Men som du skriver, de fattar noll. Vad gäller de Svenska traditionerna (som ju egentligen inte finns), så är det så genomskinligt och "glyttigt" att hålla på som t.ex. Sjöström ovan. Men, kanske öppnar såna fasoner ögonen på ännu några fler.
    Skogis.

    SvaraRadera
  2. Jag lider med Nelson Mandela, Dr. Martin Luther King, Rosa Parks med flera vars kamp mot verklig rasism dumpas på historiens soptipp av en historielös wannabe-forskare.

    Det är besynnerligt att influenser utifrån som vävts in i den svenska kulturen "i själva verket inte är särskilt gammal eller ens genuint svensk" medan en person med utrikiskt ursprung av vissa betraktas som svensk i samma ögonblick som vederbörande ombordstigit på ett svenskt fartyg eller luftfartyg eller landat i Sverige.

    SvaraRadera
  3. Rätt grabbar. Mycket klokt, och helt rätt. Det värsta är att Patrik Lundberg på HD och andra stollar med allt om bakfoten på allvar tror att dom befinner sig där, på samma himmel som Mandela, Luther King och andra stora hjältar.
    Argus ditt öga är lika vasst som vanligtom det absurda med dagens svenskhet.

    SvaraRadera