tisdag 18 december 2012

Back to business.


I lördags kom Björn och jag kämpande ut till ön i snöstorm, vi slet som djur, upp och ner till båten, kånkande på all mat och dryck som våra övernattande gäster skulle bjudas på. Det var ren och skär överlevnad det handlade om, inte så mycket pleasure just i den stunden.Söndag var dagen när öns naturrersurser och Björns civilingenjörsteknikkunnande skulle testas, vatten, toaletter, värmen i alla rummen?? 

Själv höll jag mig i stugvärmen, polerade glas, porslin och bestick, bakade, planerade och inte minst dukade det vackraste runda bord med idegran, några små glittrande silverkulor instuckna, och massor med stearinljus. Igår kom gästerna utseglande i två femtiofotare, de kom från Argentina, Spanien, Italien, Frankrike, Tyskland och Schweiz och hade en riktigt svensk värd som ville visa sina gäster den svenska själen.

När de kom mötte vi med rykande het hemgjord glögg och pepparkakor med en klick grönmögelost på.Under hela vistelsen lyste fotogenlyktorna i snön, och alla utom en förkyld italienare bastade - och vinterbadade! 

Efter det satt varm bourbonspetsad buljong med oststänger vid brasan som en smäck. Trerättersmiddag, i säng och så en härlig frukost innan avfärd. Alla rummen skulle sen roddas, allt återställas, vi gick som duracellkaniner - Björn påstår att vi kämpade så att om vi hade trillat och brutit benet så hade vi inte ens märkt det.


Sen gick jag och la mig med teddyfilten och löste korsord.

Ett ord på tre timmar............

Tills jag vaknade med pennan i handen.


7 kommentarer:

  1. Det låter jobbigt, men härligt! Det måste ha varit supernöjda gäster som avseglade.

    SvaraRadera
  2. Anna, tackmailet idag, gick rakt in i hjärtat på oss båda. Tänk vad lite feedback kan göra livet värt att leva!!

    SvaraRadera
  3. Tänkte skriva lite positiv feedback (på svenska) och finner inte riktigt de rätta orden så vi tar det på engelska: Keep up the good work!

    (Jobba på låter inte så berömmande? Är det någon som kommer på något bra uttryck på svenska som inte är stelt, lismande eller underdrivet så är jag idel öra.)

    SvaraRadera
  4. Härligt skrivet och bilden, jag älskar den. Ny CD på ingång, kommer till mig på torsdag, alla låtar på svensks. Intresserad? Skriv på vanlig epost. Håller med, keep up the good work.

    SvaraRadera
  5. Åh, så fattigt språk, har kämpat Argus, men allt blir bara krystat, och inte med samma uppmuntran och glädje som på engelska. Lutar mystiskt nog mera åt mammas gamla motto: "arbete befordrar hälsa och välgång och hindrar många tillfällen till synd", som hon sa varje morgon(!) hon väckte mig genom att vrida om vänster stortå på mig. (Don´t ever, ever, ever touch my left big toe - om ni vill överleva!)
    Har alltid ett engelskt behagligt ord på lut, skönt att veta att vi är flera!

    Grattis, grattis och lycka till med nya CDn, är det julstämning? Klart intresserad!

    SvaraRadera
  6. Hej, nej inga jullåtar. På skivan är det en fin mix från femtiotal till nutid. Alla på ett poetiskt språk, som vi än så länge förstår. Visste inte, att orre var ett annat ord för ett gammalt yrke...
    Skivan passar till dans, (akta stortån), bilfärder m.m. Min hund sover alltid gott när jag sjunger :-) Adress på landbacken?

    SvaraRadera
  7. Verkar varit en underbar upplevelse. Vilka fantastiska värdar ni är! Vila nu lite så hörs vi snart./V.

    SvaraRadera