lördag 15 december 2012

Adam Lanza, 20 år,osynlig ung man fick slutligen hela världens uppmärksamhet.



Under alla åren i skolan kom och gick Adam Lanza utan att lämna några som helst fotspår.
Han valde alltid platsen närmast dörren i klassrummet, så att han lätt kunde slippa in och ut.
När han tilltalades, verkade han intelligent, men nervös, pressad, och spottade liksom ur sig orden som om det var smärtsamt och kvalfyllt att tala. Blek, lång och tanig, armarna som klistrade längs med kroppen och pennorna prydligt nerstoppade i bröstfickan på sin kortärmade button-down skjorta, det är några av de få saker som gamla klasskamrater minns om Adam Lanza. Hans äldre bror säger att Adam led av en personlighetsstörning och inte hade sagt ett ord på de senaste två åren.

När det obegripligaste onda händer igen, våldsamma massmord på oskyldiga små barn och vuxna, och alltid av en ung manlig särling, så grips ansvariga av den totala maktlösheten. Vad orsaker dessa fasansfulla attacker? Hundratusentals bedrövade och förkrossade medmänniskor fyller kommentarsfälten på nätet med olika förklaringar och uppfattningar om för usel psykiatri, för dålig vapenkontroll, för billiga vapen, för få lagar, för många lagar, för mycket destruktiva datorspel, för lättillgängliga skolor.........

Medan USAs ansvariga sitter i möten och resonerar om vad som måste göras för att detta inte ska få ske igen, så sitter det en och annan annan psykiskt sjuk människa med tillgång till automatvapen nånstans, och håller på att totalt flippa ur i sitt ensamma inferno.

 fria tider expressen

2 kommentarer:

  1. När jag var yngre så tyckte jag att de amerikanska vapenlagarna var uppåt väggarna. Det var även då som jag trodde på SvT och TV4, Expressen och Aftonbladet... Den tiden är nu längesen förbi och jag har börjat inse att det är upp till folket att försvara frihet och demokrati och för det kan man behöva vapen, det insåg redan "The Founding Fathers".

    Sedan tycker jag inte att man bara för att man har rätt att inneha vapen ska springa omkring med dessa på stan. Här är Schweiz ett föredöme där man har en permanent rustad men hemförlovad och värnpliktsarmé och samtidigt väldigt hårda straff för de som missbrukar vapnen.

    I ett land som Sverige med strikta vapenlagar men dålig kontroll av illegala vapen är det också den laglydige medborgaren som är "The Sitting Duck". Vettlösa galningar som Adam Lanza skulle kunna välja på att försöka komma över ett stulet eller illegalt vapen eller helt enkelt, för att förorsaka så mycket skada som möjligt, gå med i ett politisk parti och aspirera till poster som stassminister, integrationsminister eller justitieminister.

    SvaraRadera
  2. Denna julnöt kan gott få ge Obama och de styrande huvudbry. Nåt radikalt och nytänkande måste ske. Nu.

    SvaraRadera