söndag 4 november 2012

Sämre och sämre dag för dag.



Läser Andreas Cerwenka: "Vi lever i historiens största bluff."

- Att varje generation kommer att få det bättre än sina föräldrar är en kalkyl som länge varit självklar. Men de som gör entré på arbetsmarknaden idag är de första som ser ut att få nöja sig med ett fattigare liv än mor och far.

En rapport från EU-kommissionen visar att med intakta välfärdssystem kommer det genomsnittliga medlemslandets statsskuld år 2060 uppgå till 477 procent av BNP.
Men.
Ett av finanskrisens stora dilemman är att många är ansvariga, men ingen är skyldig.

Jorden de ärvde? Känner intensivt att dagens korrekta unga har en hel del annat att bekymra sig för än att stå på barrikaderna för ord, som"negerbollar", "kinapuffar" och "svarting".

4 kommentarer:

  1. Det är 68-generationen som förstört inte bara barnen och för sina barn utan även landet. Att de sedan tömmer pensionskassorna är inget att förvånas över. Curlingföräldrar, batikhäxor, kulturmarxister...

    "Efter oss intet" är deras motto.

    SvaraRadera
  2. Håller helt med. Men ungdomen måste vakna, växa och fokusera rätt, det är deras framtid.

    SvaraRadera
  3. Jo, man känner sig lurad. Jobbat i mer än 30 år, skattat tillförbannelse, höga räntor, och bara blivit skinnad. Nu rasar hela skiten och fok låtsas som det regnar...

    SvaraRadera
  4. Den stora lögnen med välfärde systemen är inte att det sparats till pensioner utan att politiker valt att "låna" våra pensionspengar istället för att investera dem klokt. En annan del av lögnen är att våra politiker oftast satsar på nya projekt för att få rubriker och bli populära. Därför blir redan gjorda investeringar dåligt underhållna och när detta sedan upptäcks blir politikerna hjältar eftersom de lånar fler pensionspengar till ett nytt projekt som de inte kommer att underhålla. Se exempelvis aquakul.
    Men det största bluffen är att många lockats att tro att bostäder alltid kommer att öka i värde och detta har fått som konsekvens att dagans unga riskerar att dras med livslånga skulder eftersom de köpt för dyra bostäder.
    Nu håller några debattörer på att bygga upp en ny bluff. Den heter inflation. De hävdar att om vi bara får högre inflation kommer bostadslånen att bli mindre belastande för låntagarna. Detta gäller bara om inflationen följs av motsvarande lönehöjningar som inflationen gjorde på 1970-talet. Men om globaliseringen istället medför att vi får inflation utan lönehöjningar då blir det en katastrof för alla med höga bostadslån.

    SvaraRadera