torsdag 8 november 2012

Lasse Nurmela, bättre sent än aldrig!


Vi har konferensgäster på ön, så min tid har inte räckt till för att följa upp alla kommentarer ser jag. 
Lasse Nurmela, jag tackar först för att du trots allt ger mig ett visst mått av omdöme.

Så här skrev Lasse:
-"Googlar man på Reinfeldts påstådda yttrande så kommer man bara till Fria Tider och någon annan extrem sajt. Reinfeldt har alltså aldrig sagt något sådant även om andemeningen kanske kan tolkas så men genom att sätta Fria Tiders uppfattning och tolkning inom citationstecken får man lätt intrycket att han yttrat sig så. Det är alltså fel. Trodde att du hade bättre omdöme än att tro på vad man skriver i den USA-hatande och antisemitiska bloggen Fria Tider."

Jag värderar inte Fria Tider som en extrem sajt, jag är gudomligt tacksam för varje nyhetsspridare som inte går i statens ledband. Utan dem skulle jag vara lika lallande ovetande som de fackeltågspromenerande Sharm-El Sheik-turisterna.
Själv är  jag vän med alla demokratiskt sinnade länder, och kan inte säga att jag märkt av Fria Tiders hat mot varken den ena eller andra. Uppdatera mig gärna med länkar, om jag lever i okunskap. 

Vad beträffar statsministerns osande och omotiverade påhopp på en icke-närvarande åsiktsmotståndare, så bildade jag mig en egen uppfattning om vad statsministern menade.

Statsministerns hat och destruktiva haverism skrämmer mig. 
En politiker som beter sig som en pansarvagn i strid, i stället för att föra ideologisk debatt har förlorat allt mitt förtroende. 

3 kommentarer:

  1. Lasse Nurmela måste vara usel på att googla. Från SvD: "- De är början på den nedgång vi redan har i andra länder, därför ska vi isolera dem från inflytande, sade statsministern och hävdade att det var just det han hade gjort när regeringen slöt en överenskommelse kort efter valet med Miljöpartiet om asyl- och migrationspolitiken.

    - Effekten av SD var att vi fick en politik i motsatt riktning, sade Reinfeldt."

    Svart på vitt (om man nu får säga det) från den enda någorlunda stora papperstidningen.

    SvaraRadera
  2. Tack, Argus, Lasse Nurmela försvann med argumenten mot honom.

    SvaraRadera
  3. Lasse Nurmela2012-11-09 16:25

    Nej, det gjorde han inte och han efterlyser också var och när R sade att "Budskapet till väljarna är att det inte ska gå att ändra på invandringspolitiken på demokratisk väg utan att varje röst, oavsett vilket parti man lägger den på, blir en röst för ökad invandring."

    Reinfeldt skall ha kritik för det mesta men att sätta citationstecken inom en av Fria Tiders konspirativa tolkningar är att våldföra sig på sanningen. Han har faktiskt inte sagt just detta även om han säkert menar det innerst inne.

    Mellan Fria Tider och t ex Avpixlat finns en avgrund. Den senare sajten försöker faktiskt spegla verkligheten som den ser ut i dag. Den förra drar sig inte för att ljuga lite, allt för den goda sakens skull, kanhända.
    Och, för att undvika missförstånd, som delvis skattebetalare i det mångkulturella paradiset Sverige anser jag mig ha rätt att yttra mig om svenska missförhållanden.

    SvaraRadera