onsdag 7 november 2012

Hjäääälp, nu är hon lös igen, marteuskan!!



Idag frågar Ann-Charlotte Marteus, av alla människor,  oss läsare om vi är "dummare än en amerikan?", och så berättar hon att hon är rädd för USA.  Inte för  "att dom har kärnvapen eller nåt i den stilen, utan för att många amerikaner, vid sidan av den briljanta eliten framstår som så - oförnuftiga."



-"Hur kan 46 procent av invånarna förkasta evolutionsteorin?

 
Den djupa misstro mot förnuft, vetenskap och fakta som många amerikaner lägger i dagen, är rent skadlig för ett samhälle. Det går inte att föra ett demokratiskt samtal närtossiga lögner ges samma tyngd som sanningar."


Jag måste brista ut i gapskratt alldeles för mig själv. Jag tror faktiskt inte att Ann-Charlotte Marteus riktigt förstår själv, hur omåttligt komisk hon är. 

Hennes ledare kunde ha handlat om många andra länder i världen.  Och om framför allt den religion som nu intar hennes eget land från söder till norr. Som hon vurmar och värnar om och för av hela sitt journalistiska hjärta.

2 kommentarer:

  1. Jag förstår din poäng, men Martius har också en poäng. 'Stupid american' är ett begrepp som används en hel del i min släkt- och bekantskapskrets.

    SvaraRadera
  2. Jag vet, svenskar älskar att hata USA och amerikaner. Utan dem hade vi dock stått oss ganska slätt här i världen. Stupid american, känns så där, om man historiskt betraktar Nobelprisvinnare t.ex.

    SvaraRadera