fredag 30 november 2012

Kvinnsgrisen Pascalidou


Pascalidou berättar idag om ett sällskap hon passerade på krogen, bordet var fyllt med "vinflaskor, skäggiga gubbar och feta representationskonton". Detta fick Pascalidou att fundera på alla arma kvinnor som sitter i en skrubb på jobbet med sina torftiga mikrade matlådor.
Suck. Suck. Suck.

Men allt är inte som det synes:
-"Vid närmare observation upptäckte jag att det var lösskägg, låtsasmustasch, lånade kavajer och amatörknutna slipsar. Snart insåg jag att det bara var killkamouflerade kvinnor runt bordet. De hade herrmiddag. De visade mig hur de bandagerat brösten, hur de rufsat till håret och klistrat på ansiktsbehåringen. Allt för att få känna hur det känns att få sitta som man på en av stans bästa krogar.
De berättade att det var så skönt att få slippa se snygg ut, slippa dra in magen, undra över huruvida det uppätna läppstiftet fastnat i mungiporna eller mascaran runnit. De kunde vara högljudda och uppspelta och utagerande utan att omgivningen lyfte på de buskiga ögonbrynen."

Det här var det absolut mest förenklade, manshatande och fördomsfullaste! Hur tänker Pascalidoumännskan?

Och när får vi se män utklädda i senaste exklusiva outfiten med cilikontuttar och paniksminkade, lösslingor i håret, ständigt smetande lipgloss på den botoxsprutade käften, vrålflirtande med något kostymtyg som förhoppningsvis kan lösa dem från tjejmiddagens nota. Allt för att känna efter hur det känns?

När ska svenska låtsasfeminister förstå att vi inte blir jämlikare genom förakt och konfrontation.Och när ska dom börja upptäcka, reagera och engagera sig i de skamförtryckta nyanlända.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar