tisdag 6 november 2012

Jenny Strömsted, är hon hjärntvättad eller bara blåst?


Om två politiker bjuds in att debattera, vore det inte rimligt att avkräva nån slags balanserad journalistik i morgonsoffan?
Att se Jenny Strömstedt väckla ut sig inför en av politikerna och samtidigt visa grandios antipati mot den andre, blir både vulgärt och motbjudande.
Att i en seriös diskussion om kostnaderna för invandringen uttrycka sig såhär obildat:
-"Ja men om man föder ett barn så är det också förenat med kostnader....."

Och varje svenskt nyfött barn har normalt två lönsamma försörjare.

Då slår jag över till CNN och tar mig ett reningsbad från den svenska bedrövliga mediainkompetensen.

6 kommentarer:

  1. Jag undrar ofta varför SD-folket ställer upp på dessa debatter på TV och radio. De blir ju hela tiden överkörda av programledare och övriga debattörer. De får sällan tala till punkt, utan blir hela tiden avbrutna av de partiska programledarna eller utbuade av publiken om sådan finns med.
    Vissa programledare skall man helt enkel bojkotta, då det inte går att debattera i deras program. All publicitet är inte bra sådan, utan det gäller att välja sina strider eller snarare var man skall utkämpa dem.
    Lelle P

    SvaraRadera
  2. Att vara programledare kräver att man är objektiv! En självklarhet eller hur? Men inte i Sämsta Radion eller Sveriges Värsta Television. Där får programledarna vräka på hur mycket som helst utan att någon tar dem i örat. SR och SVT är folkets mediakanaler och om de inte gör sitt jobb ordentligt enligt sina regler så ska de inte ha sändningsrätt.

    SvaraRadera
  3. Visst är det så, med två så hjärtligt sammansvurna och aggressiva åsiktsmotståndare är det förmodligen inte lätt att få utrymme att föra fram sin politik. SD har blivit mästare på att inta rollen som tålmodiga sparringpartners. Det gör dem till under-dogs, och jag undrar om inte det är en vinnare i längden.
    Kan inte tänka mig att programledarmobbing leder till sympatier, mer än hos journalistkollegorna som ju redan är frälsta.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Exakt, Svensson har patos och ju mer man misshandlar en sverigedemokrat (förutsatt att han eller hon behåller sitt lugn) ju större andel av valmanskåren får SD.

      Jag har inte sett att Reinfeldts senaste sura upprapning mot SD i gammelmedia men vaknar man inte efter den så vaknar man aldrig.

      Radera
  4. På nätet är i alla fall alla väldigt vakna, med betoning på väldigt!!

    SvaraRadera
  5. Tyvärr så är det inte vi redan vakna som avgör. Det är den stora slumrande massan som måste väckas och det är inte gjort i en handvändning.

    SvaraRadera