torsdag 1 november 2012

Den som blundar för sanningen, löser inga problem.


Géza Jeszenszky, Ungerns ambassadør i Oslo, har hamnat mitt i stormens öga. 70-åringen är historieprofessor, tidigare utriksminister i Ungern och har varit ambassadör för landet i USA.I en bok från 2009 skrev Jeszenszky så här:«Orsaken till att många av romerna är mentalt sjuka, beror på att det i rom-kulturen är ltillåtet för systrar och bröder eller syskonbarn att gifta sig med varandra, eller att ha sexuellt samliv.»


Til Aftenposten.no säger ambassadören att han står for det han skrev.- Det finns bevis för detta. Jag har funnit flera liknande artiklar och utdrag från ungersk forskning om romfolk, som räknas som neutrala.

FAKTA:I svensk lagstiftning finns särskilda straffbud som rör incest i 6 kap. 7 § brottsbalken.[11] Den som har samlag med eget barn eller dess avkomling kan dömas för brottet samlag med avkomling till fängelse i högst två år. Vidare kan den som har samlag med sitt helsyskon dömas för samlag med syskon till fängelse i högst ett år.


Det vanligaste är att avkomman belastas av negativa resultat i form av exempelvis latenta sjukdomar, ärftliga missbildningar eller försämrat immunförsvar. Detta beror på att flertalet genetiska mutationer är skadliga och att varje individ erhåller ett anlag för varje given egenskap från vardera förälder. Om båda föräldrarna bär på samma anlag ökar sannolikheten att detta överförs till avkomman. Risken för hjärtfel,utvecklingsstörning och missbildningar ökar alltså markant vid inavel, vilket i sin tur ofta medför att livslängden förkortas.



 När det är viktigare att skrika korrekt i högan sky än att lösa problemen så blir det ingen lösning på problem.

1 kommentar:


  1. Att vargstammen hålls fri från inavel kan vi prata om, men inte om alla dessa invandrade som hela tiden BARA gifter sig med kusiner*…
    Fattar inte att de är så ivriga att bosätta sig här då det värsta som kan hända är om deras barn skulle idka umgänge med en svensk!
    *Detta måste väl också leda till en form av inavel som belastar avkomman negativt.

    SvaraRadera