fredag 2 november 2012

Alla Helgons helg.



Själ  är de mentala förmågorna hos en levande varelseförnuftkaraktärkänslamedvetandeminne,perceptiontänkande etc.  Så fantastiska saker i begreppet själ, som gör oss till antingen den ena eller andra sortens människa.
Och så finns det en del som hävdar att själen väger lätt, endast 21 gram. 

Det var Duncan MacDougall, läkare i Massachusetts, USA, under 1900-talets början, som byggde en säng på en känslig vågskål och där lade han döende människor och satte sig att vänta.Den förste patienten dog efter tre timmar och 40 minuter och vågskålen vippade till. Någonting försvann. Detta något tros ha varit själen och den vägde 21 gram.Fast siffran varierar från lik till lik.

Tankarna far,  betyder det att de som aldrig tänker, känner eller har karaktär har små fjäderlätta själar. Och såna som begåvats med allt det där fantastiska går och släpar runt på jätteheavy souls?Hur mycket väger Reinfeldts själ vs min till exempel?

Det sägs dessutom om själen att den är det enda som man kan sälja men ändå behålla. 

Så, då har han en, trots allt då, statsminister Reinfeldt. 


6 kommentarer:

  1. Men han, Reinfeldt, kan min själ inte ha något samvete som tynger honom. Skogis.

    SvaraRadera
  2. När jag i min ungdom var 6 veckor i två omgångar i ett Buddistkloster i norra Thailand berättade min gamla buddisthandledare att själen kan bara bli 27 år...hur gammal du än fysiskt blir....och det stämmer!

    Stefan H

    SvaraRadera
  3. Instämmer med Skogis.Mulatten har vare sig själ eller hjärna,samt därtill ringa hårväxt !!
    För att få leka bland EU`s "stora elefanter",skänker han nu ut det lilla som finns kvar av våra skattemedel.
    Av det sista framgår att denna figur måste lida av en svårdiagnostiserad psykisk sjukdom...Tror det heter dysmorfofobi på latin !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag själv är ju tacksam för att jag inte lider av dendrofobi. Annars är det väl många som lider pga. honom, Reinfeldt.
      Välkommen tillbaks, för övrigt.
      Skogis.

      Radera
  4. Själv lider jag av en ganska nyupptäckt defekt. En fobi som uppstår när man är rädd för att ens framtid blir förstörd av invandrare och politiker. Den kallas "denärförbi".

    SvaraRadera