onsdag 10 oktober 2012

Svensk polis fungerar inte.


Detta har polisforskaren Stefan Holgersson kommit fram till.
Precis som alla som tittat i stjärnorna efter nödhjälp.

Tills justitieministern bytts ut, den värdelösa kvoteringen till polisskolan läggs ner, alla chefer lär sig leda och fördela arbetet, skjutövningar och vapenhantering tränas ofta, de slutar grilla korv och fuska med statistiken, går civilkuragekurs och inte låter allmänheten göra  deras jobb, har jag en idé på mera verklig arbetskraftsinvandring från Afrika.
----------------------------------->>>>>>>

DN

3 kommentarer:

  1. Byt ut eller ändra inställning hos - statsminister/justitieminister/polischefer på olika nivåer/rötägg bland fotfolket. Utopi? Omplacera de poliser som tror att man får allmänhetens förtroende genom att avrätta hundar, exempelvis. (Nog finns det några lediga skrivbord kvar). Ibland har det använts så många skott att den stackars hunden måste ha dött av blyförgiftning. Det har skett några sådana fall genom åren och det har stört och plågat mej lika mycket varje gång. Finns det inga alternativ än att gå in i villaträdgårdar och skjuta en familjehund som gör så gott den vet och skyddar sitt och sin familjs revir. Eller nu senast när hundarna mest troligt trodde att de skyddade sin ägare och husse. Den arrogans och brist på känsla som polismyndigheten visade efter de nyss nämnda händelserna får åtminstone mej att gå från misstänksamt neutral till att helt tappa förtroendet för enskilda polismän. Och då även i viss mån för hela polismyndigheten. Då är det lätt att tappa förtroendet för resten av samhällets instutioner. För inte så länge sen såg man upp till och respekterade de poliser man stötte på i olika sammanhang. Idag är jag mest rädd för vad de kan ställa till med. En tragisk utveckling. Min negativa inställning gäller nu även rättsystemet i stort som väl närmast saboterar det arbete som läggs ner av de poliser som åtminstone försöker att göra rätt. Förhoppningsvis är de än så länge i majoritet, även om de inte märks så mycket. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Det är inget vidare med ett samhälle där man är lika rädd för polisen som för maffiagäng. Björn som är jägare skakar allvarligt på huvudet, har dom inga skjutövningar, inga uppföljande test?
    Hade han skjutit så på ett djur under jakt hade han uteslutits ur jaktklubben och betraktats som en fullkomlig vettvilling.
    Själv chockades jag och kunde inte släppa de fasansfull bilderna på näthinnan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fick klarade nätt och jämnt att se på, men såg bort när man fick se hundarnas dödskamp med höga hopp innan de till slut fick ro, eller vad man nu ska kalla det. Fel, fel, fel. Fel människor bakom vapnet. Fel vapen för ändamålet, antagligen fel ammunition. Björn kan nog den biten bättre än jag. Ursäkta att jag tar i, men fy fan, säger jag. Skogis.

      Radera