måndag 29 oktober 2012

Nu kommer eftertankens kranka blekhet. Men våra politiker lallar runt i ullenhagstrumporna.

                                                      Andreas.Johansson.Heino@pol.gu.se


På DN idag skriver Andreas JohanssonHeinö sanningar som borde få sju riksdagspartier att falla ihop av förlamande efterklokghetsångest: 

- Sverige har valt en för invandrarländer unik väg. De länder som har lyckats bättre har tagit emot färre flyktingar, haft en högre andel arbetskraftsinvandring och villkorat sociala och politiska rättigheter med krav på assimilation.

Att välfärd fungerar bättre i nationellt homogena samhällen beror på att människor generellt premierar sin egen grupp. Det är lättare att vara solidarisk med någon man identifierar sig med. I en fungerande demokrati delar invånarna en känsla av samhörighet som överbryggar de politiska och kulturella skiljelinjerna i ett samhälle.Men i Sverige har svenskheten betraktats som ett hinder för integrationen, som ett hot mot invandrarnas välbefinnande.                                                                                                                Denna tankemodell har varit lika dominerande som förödande.
När fakta står för dörren, hur ska  då våra fiaskopolitiker vrida klockan rätt?




4 kommentarer:

  1. Gott så. Men har inte vi, icke PK-människor sagt just detta ganska länge nu? Håller den enormt stora skutan på att åtminstone försöka vända. Eller slå in på en lite annorlunda kurs? En optimist skulle nog säga, "javisst, så är det". Jag menar att än så länge får vi vänta och se. Men hoppet är något större nu. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Att denna förändring kommer är självklar....men det kanske är något försent att rätta till efter år av misskötsel. Ju fler som vågar öppet deklarera en invandringskritisk röst eller uppge att SD är ett alternativ ju snabbare kommer det att gå.
    Så alla svenskar: Stå upp för era åsikter och våga vägra massinvandring!

    /HenrikP.

    SvaraRadera
  3. Vi som redan är övertygande får ställa upp och ta diskussionen med de förvirrade. Det behövs många strån för att bygga en stor stack.

    SvaraRadera
  4. Jag tänker som så, att oss gemena ger politikerna fullkomligt dritten i, men när sakkuniiga nu börjar våga tala högt, då måste det väl trilla ner en polett till och med hos the untouchables.

    SvaraRadera