torsdag 18 oktober 2012

Nånting för vårt nya Sverige?


Förslag från Chicago - skatt på ammunition och våld.

Meningarna är minst sagt delade därborta i väster.
Från jubel över att inte bara sprit, fet mat och cigaretter beskattas, utan fram för skatt på pickor och kulor också.
-"The country is in love with 'sin taxes', hefty taxes on stuff like cigs and whiskey. Why not tax this particular 'sin' too?"
Till de luttrade som inte tror på att nercrackade mördare och kriminella vapenägare som varken har vapenlicens eller betalar skatt kommer att bidra till minska brottslighet.

Och vi svenskar som tycker att det är ännu sexigare med skatt- så sexigt att vi av 25 000 gladeligen bidrar med skatt på 17 500 kronor per månad - varför inte en tusing till på vapenammunition.
Så att vi äntligen får tillbaka vår genuina trygghet.


huffington post fria tider



1 kommentar:

  1. "A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed." (The Second Amendment to the United States Constitution)

    Jefferson, Adams och Franklin var bra mycket mer förutseende än våra dagars politiker. De insåg hur mycket skada en perverterad statsmakt kan åstadkomma och för att balansera det (och yttre fienden) så öppnade man för möjligheten till ett folkligt försvar, inte för att folk skulle springa omkring och skjuta andra. Det är nästan som om de sett Sverige anno 2012 ("en te skjuten i Malmö ikväll").

    SvaraRadera