tisdag 11 september 2012

Rättvisa skippad.

Det är mycket glädjande för familjerna att få hem sina kära, de två vänsteraktivisterna som bröt lagen i Etiopien.

Och som av en händelse väntar vi svenskar nu på att få inleda ett megastort svenskt biståndsprogram till Etiopien.

20 kommentarer:

  1. Det känns ibland lite dumt att bara hålla med, men det du skriver är en kristallklar spegling av mina tankar. Plus att det kanske kommer en bok och en lång föreläsningsturnè. Deras ekonomiska framtid kan vara räddad. Är jag alltför cynisk? Skogis.

    SvaraRadera
  2. Nej Skogis du förmedlar den framtida verkligheten,redan i dag.
    Läste i min lokalblaska hur man från PK-håll jublade och stolt förklarade,att det var en "seger för den fria journalismen"..Själv skulle jag uttrycka det "som en seger för den SVENSKA TERRORISMEN" .Nu har vi de två ur AFA och kommunisterna tillbaka...tyvärr !
    Knappast något att yvas över !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du visar verkligen din känsla för människor. Tycker du att de skulle sitta kvar och sakta förtvina? Vad heter din lokalblaska?

      Radera
    2. Jag har en starkt empati för de människor som förtjänar det. I det här fallet tycker jag inte deras gärningar förtjänar mer än en högst allmän medkänsla. Är du helt säker på att de hade "förtvinat" under de elva år som var deras straff? Lokalblaska har jag ingen utan läser ett brett spann av information på nätet. Skogis.

      Radera
    3. Det var Lars Å som hänvisade till lokalblaska. Att få ett svar från honom räknar jag inte med men kan alltid försöka.

      Radera
  3. Varför tycker svenskar att de brott som de begår utomlands inte ska avtjänas. De visste vad de gav sig in på, de visste hur långa straffen skulle bli, de visste hur deras fängelser såg ut.
    Är det nåt jag missat?
    Jag tror nog att vi tre ska kunna hitta nåt att tycka olika om. Surströmming??

    SvaraRadera
  4. Anonym, vilka fler brottslingar som begår kriminalitet utomlands tycker du vi ska muta hem och hylla som hjältar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Naturligtvis skall brottslingar straffas i det land de begått brottet, avtjäna strafftiden och därefter utvisas ur landet. I det här specifika fallet har de visserligen tagit sig in illegalt men syftet var att avslöja för världen hur diktaturen i Etiopien fungerar.

      Radera
    2. Vad jag har läst skulle de in och hitta så mycket skit om Lundin petroleum som de kunde gräva fram. Det kostade femton personer i deras sällskap livet. Inte särskilt glamoröst, tycker jag. Vad som var deras tanke med sitt tilltag var, det vet nog bara dom själva. Skogis.

      Radera
    3. Anonym (13:03) o.(13:53)
      Eftersom du tycks vara nära bekant med de två terroristerna,kan du kanske förklara varför man hyrde beskyddare ur Al-Shahab.
      Vidare skall du kanske fråga dem,vad det var som de ville avslöja !!
      Övrigen undanber jag mig personligen sådana
      "medmänniskor"..
      Ärligt sagt har jag inget över för dessa kommunistiska AFA-extremister...
      Men du visar med dina rader,att smaken är olika...

      Radera
    4. Som jag förstått det hela var syftet att visa på sambandet mellan Lundin och diktaturen. Att diktaturen skjuter egna medborgare är på alla sätt fruktansvärt. Lars: Det måste vara skönt att sitta i sin egen bubbla och kunna och veta allt. Trots vad du tror dig veta kan jag inte fråga dem då jag inte känner dem. Det var uppenbarligen inte i DDR du bodde.

      Radera
    5. Anonym...
      Men käre Anonym vad i all friden har två vänsterextrema terrorister från Sverige, med livvakter från islamistiska AL-Shabab,för rätt att illegalt ta sig in i Etiopien??
      Anser du att man skall uppföra sig på sådant sätt,vid besök i främmande land ??
      Ja,har man sett hur kommunismen fungerade, med egna ögon,är det skönt att västvärlden lämnat denna ideologi bakom sig.
      Nu väntar jag träget på att "våra" vänsterextrema svenska PK-journalister,
      snarast försvinner och en öppen ocensurerad press kan återuppstår !!

      Radera
  5. Så, anonym, i vissa fall får man lov att bryta mot ett lands lagar?
    Vilka fall då? Kan du vara mer specifik? Eller gäller det från fall till fall? Och vem är det som avgör om landet ska se mellan fingrarna.

    Ärligt, om dessa två inte var leftwingjournalister, är det nån som tror att de varit hemma idag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som jag redan skrivit tycker jag det OK att ta sig in i ett land för att avslöja diktaturens hemskheter. Enligt min uppfattning har det ingen betydelse för den svenska regeringen vilken eventuell politisk inriktning en journalist har i fall som detta. Vi kan nu, så här i efterhand, konstatera att vi förletts och lurats av högerdiktaturen i Etiopien med deras falska film.

      Radera
  6. ollirein skriver:
    10 september, 2012 kl 21:48 på petterssons

    De kallar sig väl själva för journalister utan gränser, när de har fått äta upp sig på de allt magrare svenska skattebetalarnas bekostnad. Är dem redan släppta dessutom? Sveriges skattebetalare jublar inte för de nya miljoner detta kommer att kosta.

    Pettersson själv skriver: Pettersson undrar varför de idag har benådats? Mutor(bistånd) till Etiopien. I så fall har John Fredrik Reinfeldt, Carl Bildt och några till, gjort sig skyldiga till bestickning, och att ha ingripit i ett fritt främmande lands lagstiftning, för att få ett fängelsestraff att minskas med ca 90 procent. Man behöver inte vara erfaren jurist för att förstå att här ligger det gravade hundar i parti och minut.

    SvaraRadera
  7. Jag får lov att korrigera mig, det Pettersson säger avslutas med Etiopien. Det som står därefter och börjar med "I så fall..."är mina egna reflektioner. Här är en länk till en del av det som har skrivits på Petterssons om den här affären och där kan ni passa på att titta på filmen från hotellrummet i Nairobi, om ni inte redan sett den.

    SvaraRadera
  8. Jag har nu försökt att passera din robotbevakare ett otal gånger, men texten man ska tyda blir bara värre och värre, inget för synskadade som jag.
    Tyvärr så glömde jag att leverera den länk jag utlovade, hoppas att din gränsvakt sover.


    http://petterssons.bloggsida.se/politik/fangslade-journalister

    SvaraRadera
  9. Visste inte ens att jag hade nån sån. Puh, vet hur jobbigt det är, men skam den som ger sig, Olli, tack för rysar-länken!

    SvaraRadera
  10. Vilken sån har du inte Carina. En sån som jag har?

    SvaraRadera
  11. Haha-ha, nä en sån har jag INTE. Men, en sån robotbevakare, OLli, visste jag inte själv ens att jag hade.

    SvaraRadera