tisdag 25 september 2012

Låt mig presentera Lars Ahlkvist, Hörbys Starke Man, han har gjort en riktig tavla.



Den här mannen heter Lars Ahlkvist, han är Moderat politiker i Hörby, en kommun som sparar in på det mesta, bl.a sänks skolpengen  med två miljoner och sparbetingen avlöser varandra.

Men till det nya kommunhuset har Lars Ahlkvist anlitat en kompis, som är konstnär, att måla ett porträtt av Ahlkvist själv.
Som romersk legionär (?!?!!)på ett jättelikt konstverk.
Kostnad 600 000:-.
Dyrt?
Value for money?
Peanuts, tycker Ahlkvist:
-"Jag känner att jag för egen del är mycket bevandrad i konst. Jag kommer från en konstnärsfamilj, och har ägnat mycket tid åt det."

Jamen med det argumentet.
Fatta att vi andra tölpar inte begriper nånting.
 Det här är konst, finkultur, sånt som Hörbys nya arbetarparti är världsmästare på. Och då får det kosta vad det kosta vill.

Själv trodde jag att megatavlan kommit till som en jä-ligt bra idé efter en mycket blöt kväll på Nilssons Gästgiveri, när konstnär och legionär lullat/krupit arm-i arm på hemväg bland de blommande lila jjjjjorjjjjjodojjjjendjjjjonenn-buska- raaaaaap-hick - schen........





HD sydsvenskan DN HG kvällsposten


7 kommentarer:

  1. Man blir blir så arg, uppgiven och besviken när man dagligen läser hur våra folkvalda handskas med våra skattepengar. Hur de aningslöst och maktfullkomligt, närmast utmanande nonchalant, prioriterar kommuners och statens utgifter. Tyvärr har man helt slutat bli förvånad. Ju tokigare desto mer bekräftar det ens bild av hur det går till i maktens korridorer. Återigen, förakt är vad man känner.
    Vill denna fina, och som det verkar, egotrippade människa, föreviga sej själv, så får han väl stå för kostnaden själv. Eller starta en insamling, så får han reda på hur många som stöttar den sortens ideér. Kanske hade det varit en god idé att ha det som en arbetsuppgift på dagis. Många fina "akvareller" hade det blivit. Måhända hade det inte blivit som romersk legionär. Snart tror man förbaske mej att det är första april året om. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Juholt, salig i åminnelse, kom även från dylika cirklar
    Men döderhultarn var fin
    Han blandade sig dock inte i politiken

    Skepparn

    SvaraRadera
  3. Har suttit här i eftermiddag och stirrat ut på den lugna fjärden, och verkligen provat, envetet försökt, att förstå hur någon enda människa ens kan komma på denna fullkomligt bisarra egotrippade tanke.
    Men det går bara inte att sätta sig in i.

    SvaraRadera
  4. Jag trodde också först att karlen hade drabbats av storhetsvansinne och låtit göra en monumentalmålning av sig själv men läser man texterna lite noggrannare så är det en stor målning där det finns många figurer och en av dem har med ett fotografi som förlaga fått drag av Ahlqvist.
    Sedan kan man förstås ha synpunkter på upphandlingen men det är en annan fråga.

    SvaraRadera
  5. Jej Lasse, bra att du korrigerar, men drag av?
    Menar du att det bara ska betraktas som en finurlig lustighet, eller kommer det att stå i historieböckerna och på tavlan, att det verkligen är Lars Ahlkvist som romersk legionär på monumentalmålningen från 2012 (!).
    Och gör det saken så mycket bättre att det är flera politiker inblandade i målningen för 600 000:- som kompisen målat.

    SvaraRadera
  6. Du missförstår. Journalisterna vinklade det till att Ahlkvist beställt en gigantisk tavla föreställande honom själv iförd utrustning för en romersk legionär.
    Det var som vanligt då det gäller svenska journalister inte hela sanningen och det var min poäng.
    Personligen misstror jag journalister mer än moderatpolitiker och det säger inte lite.

    SvaraRadera
  7. Attans, Lasse, ena dagen Haddile, nästa dag Lars Ahlkvist.
    Vem i morgon, och övermorgon?

    Jag borde vetat bättre.

    Personligen misstror jag alla politiker och journalister lika mycket. Politiker ligger sämst till för att de snor våra penningar. Och journalister, med några få undantag, ligger sämst till för att de tvättar varandras hjärnor, och sen våra.
    Fortfarande tycker jag det är stötande med en tavla för så mycket pengar i en fattig kommun, och jag avskyr den här typen av krämigt gunstlingsystem.

    SvaraRadera