tisdag 25 september 2012

Gunilla Carlsson - städa på din egen bakgård först.


Gunilla Carlsson är i New York för att delta i FNs "högnivåpanel", hon säger:
- "Det är inte bara i Afghanistan som kvinnor och barn diskrimineras och förtrycks. Problematiken finns över hela världen och lösningen kan bara ske genom ett större internationellt engagemang.

Det är just därför som regeringen ökar sina biståndsinsatser till demokratiutveckling i Afghanistan de kommande åren. Sverige har ett ansvar för Afghanistans kvinnor - och det ansvaret kommer vi att ta."

Människor som sitter få fancy möten i New York och talar om andra människors helvete på jorden som "problematiken", och tävlar om vem som kan mest floskler och satsa mest av sitt folks pengar på orealistiska projekt - deras förtroende är lägre än Göran Lambertz´.

Gunilla Carlsson kanske kan förklara varför pengarna behövs i Sverige istället, där vi genom massinvandring av religösa och kulturella könsförtryckare har hindrat den strålande utveckling av jämlikhet vi hade,  som nu backar dramatiskt tusentals år.

Så länge det i Sverige massinvandrar människor, som låser in kvinnor och barn, hedersförtrycker dem, hindrar dem att leva, hindrar dem att bada,  hindrar dem att tala, att gympa med pojkar, vara i samma rum som pojkar, gifter bort småbarn, könstympar och tvångsgifter, så länge ska inte Gunilla Carlsson flasha  runt i von-oben-miljöerna i jetset-världen och skvätta bort våra pengar.

expressen


9 kommentarer:

  1. Han heter tydligen Göran L
    Vänligen korrigera
    Inte slarva,Carina!

    Skepparn

    SvaraRadera
  2. Jag önskar hon fick din text här rätt upp i ansiktet.

    Nu börjar jag bli ilsk. IQ:n verkar ha dalat betänkligt i de kretsar hon rör sig i. För att inte tala om det sunda förnuftet. Det har hon då inte. Förnuft.

    ("Upp till kamp...")

    SvaraRadera
  3. Rättat, Skepparn, min förmåga att göra minst tre saker på samma gång, samt lyssna på Björn och radion samtidigt som jag skriver är inte vad den har varit....

    SvaraRadera
  4. Ord och inga visor från vår Carina-Fina, men du får medhåll från vår FjärranÖsternredaktion, eller om jag skriver så här för att inte missförstås. Ni har ungefär samma uppfattning i ärendet. Så, nu blev jag trött igen, bäst och fika lite. Kvar på holmen än?

    SvaraRadera
  5. Ja, upp till kamp är vi nog många som tycker - men vi når ju inte fram. Nån idé hur vi ska visa?

    SvaraRadera
  6. Ja, du Olli, kvar än, haft livsmedelsinspektion idag, godkända på alla punkter, så nu kan vi börja fundera på att dra oss mot stan...
    Fast ingen av oss tvåbenta vill, och de två fyrbenta tänker smita och simma iland när vi drar,
    Koppel, vad är det? Bajsa och kissa på promenad? Vad är det?

    SvaraRadera
  7. Hur mår du Olli, och ögonen? Kämpar på? Trivs ni på nya adressen?

    SvaraRadera
  8. Den senaste kommentaren jag postade, gick galant på den första gången, medan den här ovan krävde tre försök. Men det har man ju i hopp på höjden (stav och höjdhopp) också, så jag är ju över och hoppas att det nu går på första. Bloggen är tokig igår hade vi 4722 genuina besökare, och idag är vi en bra bit över 3000, men jag tror att dagen slutar ner mot igår. Jo jag ser om inte ögonen tåras av för lite sömn. Jag kom på att jag inte lämnade riktigt korrekt länk till nya bloggen, har du fått någon från Pettersson, annars tror jag att det är den här, men vi har två.

    SvaraRadera
  9. Jo, jag har korrekt länk till er, och grattis, grattis, grattis, jag ligger gärna i lä!
    Because you are worth it!

    SvaraRadera