måndag 10 september 2012

Hett tips: Det börjar snart pyra om de fem barnen som vräks i Täby.


Svenskarna har bara inte spottat upp sig ännu.
Inte insett vad Lotta Bromé, sydsvenskan, tabloidlöpen, SR, aktuellt, rapport och TV4 skulle kunna göra med denna lilla glöd.
Inte insett hur dessa hugade och beredvilliga och självutplånande dygdemönster, utan svårigheter skulle kunna få denna gnista att flamma stolt likt den röde hanens ohejdbara skogsbränder i Californien.
Täby kommun har nämligen sagt upp hyresavtalet med fem barn, efter att deras mamman mycket tragiskt omkommit i en olycka.

Man kan tänka sig att fastighetsägaren har sin fulla rätt, man kan tänka sig att det inte finns några inkomstgarantier, man kan tänka sig att de fem barnen kanske inte skött sig enligt reglerna, vad vet vi.
Som om det skulle spela nån roll.
Sånt angår inte fackelbärare.

Ty här finns fem barn, som det utan tvekan är uppriktigt synd om, och det finns en pappa som vill överta hyreskontraktet. Och om han inte får det, så tvingas barnen flytta hem till pappans trea.
Fast där är redan fullt av pappan, hans bror och föräldrar. Vilket blir 13(?!?) personer i en trea, allt enligt Namninsamlingen som nu vill stoppa den omänskliga vräkningen.
Kanske dom är bättre på att skriva listor och ordna fackeltåg än att räkna.
Eller bor det 4 illegala där också?

Väntar spänt på den massmediala upptrappningen.

3 kommentarer:

  1. Det handlar om en stelbenthet från Täby kommuns sida. Dåligt att följa regler utan empati. Men: Vad menar du med att det (kanske också) bor 4 illegala i pappans lägenhet? Vilken grund har du till det påstående?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det finns kanske en logisk förklaring till den bristande matematiken. Men fem barn, plus en pappa, en bror till pappan, plus föräldrar till de bägge bröderna, det blir ju onekligen bara nio personer. De fyra som det inte talas om kan ju vara illegala, eller några fullt legala personer. Spekulera kan man ju, åt båda hållen. Min spontana tanke ligger nog närmast åt det Carina undrar om. Eftersom det noga redogörs för de nio personerna borde väl de fyra sista åtminstone nämnts och deras anknytning till familjen antytts. Sen kan man ju undra hur situationen skulle lösas. De fem barnen skulle väl ändå inte bo själva i lägenheten om pappan hade fått hyreskontraktet. Den var tydligen också speciellt anpassad eller reserverad för människor med speciella behov. Det finns möjligen fler som står i kö för just detta. Känslosamma lösningar är kanske inte alltid så enkla eller möjliga. Skogis.

      Radera
  2. Anonym, vet du var 5 + 4 =

    Täby kommun har rättigheter.
    Det är i Sverige inte, än så länge, den som det är mest synd om som har alla rättigheter.
    Det blir så svårt då. Vem ska i änden avgöra vem det är allra mest synd om.
    De här barnen måste och kommer att tas om hand enligt svensk lag, men det finns ingenting som säger att det är fastighetsägaren som ska göra det.

    SvaraRadera