söndag 30 september 2012

Den kinesiska rasen är arbetsam, målmedveten och närsynt.



En undersökning bland 350 000 studenter visar att studiehetsen gör allt fler kineser närsynta.
Vilket tros bero på de ambitiösa barnens överambitiösa föräldrar.  Nästan hälften av alla barn idag bär glasögon - en ökning med 9,2 procent sedan 2005.

Man menar att hela livet fokuserar på  utbildning, så pressen i skolan, jakten på studieresultat i den stenhårda konkurrensen, och den snabba livsstilsförändringen gör att barnen får allt för lite fritid ute i naturligt solljus.

OJ.
Vissa raser får man peka ut.


Men inte andra.
 Som inte bär glasögon, eller överhuvudtaget kan beskyllas för överambition.





1 kommentar:

  1. I det rådande stora vansinnet finns ingen logik. Det går utmärkt att negativt peka ut vissa enskilda människor och grupper. Medan andra bara får nämnas i positiva ordalag. Det urvalet har PK-människorna självsvåldigt tagit sej. Att ens försöka få rätt på detta är som att boxas med dimman, man tröttar bara ut sej själv. Det går ju inte att resonera eller debattera med en floskelmaskin, typ Ullenhag. Det går att krossa hans argument, att visa på hur fel han har. Men de flesta bara lyssnar på utspel och halvsanningar och rena lögner för att det passar in i deras känslomässiga (och ekonomiska) bubbla. Inte många lyssnar på, eller de väljer av skilda orsaker att bortse från, uppenbara och logiska sakskäl. Och att det kommer att gå åt pipsvängen om vi fortsätter på den inslagna vägen. Då är det ju bara en tidsfråga innan det går riktigt åt helvete. Enligt mitt förmenande är vi på god väg dit om inget händer inom överskådlig tid. Det är bara att hoppas att tillräckligt många håller ut och kan påverka opinionen nog mycket för en förändring ska komma till stånd. Alternativet vill jag inte tänka på. Skogis.

    SvaraRadera