tisdag 7 augusti 2012

Vänstermurvlarna imponerades inte av Claes Dahlbäcks Sommar.

HD om Claes Dahlbäcks Sommar, beskt:  -"Mannen låter nöjd. Han talar ytterst vårdat. Rösten är självsäker. Det hörs att han är van att bli åtlydd.
------
Det går inte längre att förstå vad Sommar är för program. Idel framgångssagor, entreprenörers skryt, självgoda företagare som breder ut sig. Det framstår alltmer som ett obligatoriskt propagandainslag i Statsradion. De kloka och livserfarna rösterna är försvinnande få. De som levt och lärt och kan berätta – varför får inte de komma till tals?"

aftonbladet Beklagar sig över "skrytkvoten", och GP gäspar.

De trångsynta vänstermurvlarna efterlyser "kloka och livserfarna röster, de som lärt och kan berätta".
Och när de då får det, som igår av Claes Dahlbäck, då är det ofelaktligt "ointressanta klichéer och skryt".
För att människan som berättar är fel.

För så långt har det gått i Sverige.
Att kunskap, intelligens, briljans, förmåga, självsäkerhet, välvårdat tal och nöjda människor som skapat förmögenheter och välstånd åt många, vill svenskmedia spotta på, förnedra och gäspa åt.
Här hyllas bara mångkultur och bidragstagare. 

4 kommentarer:

  1. Liksom i min klassiska "Kräftspann",försöker en kravla sig fri och slippa bli kokt..är de andra framme och drar ner HEN !!
    I detta fall har ju en lyckats undkomma,och blir nu jagad av hopen...

    SvaraRadera
  2. Ja, typ..det var inget fel på programmet, men fel etnicitet på berättaren.

    SvaraRadera
  3. Ja, du Carina-Fina. Det finns gott om personer som inte ar någonting om de inte får stå på någon annan. De är, i sig, tomma/identitetslösa. Egen styrka, intelligens, hårt arbete och framgång finns inte i deras referensram. De inte kan agera/initiera något själva, utan bara reagera på andra personers utsagor och handlingar, utifrån sitt begränsade perspektiv. Jag hörde och rördes av Claes Dahlbäck. Ett aktivt lyssnande krävde att man har ett eget liv med sammanhang, för att förstå hans levnadsresa. Den valda musiken hörde intimt samman med berättelsen, vilket kan vara svårt för de oinitierade att ta till sig, då den inte spelas på P3. Bry dig inte om deras tillkortakommanden. Minns Goethes utsaga: "Över dumheten kämpar själva gudarna förgäves"./Länsmansdjäveln

    SvaraRadera
  4. Tack för underbara ord,Länsmansdjäveln.

    SvaraRadera