tisdag 7 augusti 2012

Lööf, myggan som röt.


Näringministern utan effekt fortsätter att tappa C-väljare, hon såg sin chans att snabbt och kraftfullt plocka politiska poäng genom att sparka Skandalverkets skrupellösa skatteförsnillare, Lugnet.

Men den quickfix som Lööf önskade sig, med efterföljande stolta uppvärdering av sin egen roll som partiledare och minister, ser ut att falla som ett rått ägg mot marken.
För folket och drevet verkar inte riktigt nöjda med Lööfs "krafttag", att sitta kvar med samma lön till pensionen - vad är det för spark?

Undrar alla vi som lever i en helt annan verklighet.
Så sparka hela Tillväxtledningen.
Och låt dem gå in i fas tre, efter återbetalning av det stulna.


expressen hd

3 kommentarer:

  1. Jag tycker att lilla fru Lööf gärna får sparka Lugnet. Då bryter hon mot grundlagen (Regeringsformen, kap. 12, §5) och så kan vi bli av med henne (Lööfet).

    Myndigheter har i grundlagen ett oberoende gentemot riksdag och regering och därför utses myndighetschefer (generaldirektörer) på ett tidsbegränsat förordnande som ska garantera myndighetens självständighet. Det var regeringen Palme som verkade för att tjänstefelet togs bort i 1974 års regeringsform.

    Nu har Christina Lugnet vare sig brutit mot lagen eller mot någon föreskrift som gäller henne. Hon har däremot visat en stor omdömeslöshet alternativt dålig kontroll men om detta var ett rekvisit så vore det rätt tomt i Rosenbad och på Helgeandsholmen med omnejd.

    Detta är ett bondeoffer för att kaffeflickan ska verka handlingskraftig och undgå kritik. Jag ifrågasätter också att avsättningen har gått rätt till då det är regeringen som kollektiv som är beslutsmässiga och de sammanträder normalt på torsdagar.

    SvaraRadera
  2. Mitt i hysteridrevet står Argus och har sansad superkoll!
    Vad ska ske?

    SvaraRadera
  3. Jag gick "charmkursen" (Putting People First av Time Manager International) i början av åttiotalet och den främsta lärdomen var att om man blir förbannad så förlorar man. Nej, jag jobbade inte på SAS men blev ändå "utsatt" för den då de jag jobbade för då inte begrep vad som hände på SAS efter Carlsson tog över. (Mina nuvarande kollegor för skrattattacker då jag berättar att jag gått "charmkursen". Förstår inte varför.) :-)

    SvaraRadera