onsdag 1 augusti 2012

Peter Kadhammar lyckas idag igen!


Yippeeee, ny kolumn av Kadhammar i aftonbladet!!

Bild-by-linen med Kadhammars nuna fyller mig som alltid med lustfyllda förväntningar, jag klickar mig in och kastar mig glupskt över texten.

Idag skriver Kadhammar om den svenske mästerkocken Marcus Samuelsson som givit ut en memoarbok som hyllas i det stora landet som Kadhammar annars brukar tycka är roten till allt ont.
Kadhammar är kritisk mot att ingen svensk tidning har uppmärksammat eller recenserat boken.
Jag fortsätter nyfiket vidare i texten; när kommer det, när kommer det?
Och där!!!

Lika säkert som raketer på nyårsafton kommer så Kadhammars ständiga klimax; konspirationsfilosofin och anklagandet mot svenskar i allmänhet. Att ingen enda av Kadhammars alla vänster- och MP-kollegor lyft fram boken är givetvis vårt fel. BINGO!!:


 -"Marcus Samuelsson är svart. Han kom till Sverige från Etiopien som treåring, adopterad av en familj som upp­enbarligen gav honom en fin uppväxt, även om den ­ibland förmörkades av skolkamrater som den som kastade basketboll på honom och undrade varför han inte var bra på ”negerboll”.

Sverige är, trots alla ­våra utlandsresor, trots vår ­exportindustri, en by där blickarna är vända inåt. Vi är oss själva nog. Vi pendlar mellan blyg självut­plåning och skryt och verklighetsfrämmande tro på vår ­betydelse."


PS Kadhammar som nu själv tog sig chansen att promota boken glömde att tala om att den heter:
"En smakresa, middagstips från Marcus Samuelsson."

2 kommentarer:

  1. Jag har sett Marcus Samuelsson på TV några gånger. Han är av uppenbara skäl inte etnisk svensk men har är definitivt kulturell svensk till skillnad mot de "svenskar" som åker på sommarläger med al-Qaida.

    Marcus Samuelsson och Katarina Sandström är två lysande exempel på att miljö är viktigare än arv.

    SvaraRadera
  2. Absolut, två bland många praktexempel på vackra (i ordets bästa bemärkelse) människor att se upp till och innerligt uppskatta. Hade inte ens tänkt på att han är färgad om inte Kadhammar och andra envisats med att skriva det på allas näsa.

    SvaraRadera