onsdag 29 augusti 2012

Norska polisen har fått mycket stryk efter terrorangreppet 22 juli.


Så nu har Norges poliskår samlat sig efter den rättmätiga kritiken, och vill ha en folkomröstning om hur polisen ska arbeta i helt konkreta situationer.
Efter Gjörvkommissionen, menar polisen att norrmännen måste få ta ställning till vilken kurs polisen ska staka ut i framtiden. Någon måste definiera för dem vilket behov folket har och vilka förväntningar man har.

Vad sägs om att stoppa brott.
Och att skydda oskyldigas liv och ägodelar.



NRK




4 kommentarer:

  1. Jag har svårt att förstå den norska polisens fråga. Polisen ska väl göra vad den är till för. Just som du skriver, Carina. Förebygga och stoppa brott och skydda befolkningen. Att se till att "fånga bovar".
    Det juridiska systemet och lagar och förordningar känns som om det behöver ses över i grunden för att möta dagens brott och brottslingar, åtminstone här i Sverige och troligen även i Norge, med flera länder. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Jag förstår inte frågan. Som om läkarna skulle fråga svenska folket vad folket vill att dom ska göra. Eller sotarna. Eller isbrytarna.

    SvaraRadera
  3. Eller piloterna.
    Eller busschaufförerna.

    SvaraRadera
  4. Man får snart göra som i Mexiko, kalla in militär när brottsligheten blir hög, men vi i sverige har ju knappt någon militär kvar :(

    SvaraRadera