lördag 14 juli 2012

Hon är inte bara hela Sveriges älskade och avgudade kronprinsessa -


hon är också värdens finaste dotter, hustru och mamma.
Fira dagen, Victoria, you rule!

2 kommentarer:

  1. Även om jag är principiell republikan (eller snarare emot successionsordningen) så är jag praktisk rojalist så länge som det fungerar bra (If it ain't broke, don't fix it). Victoria verkar kunna fylla ut skorna med råge. Estelle har dessutom med ett slag utraderat Republikanska föreningen i ett slag.

    En enande stabiliserande faktor ses naturligtvis som ett hinder av kulturmarxisterna så vi kan räkna med ytterligare (verkningslösa) påhopp på kungafamiljen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag håller absolut med i att det vi har fungerar hyfsat. Det finns väl undersökningar som visar att det blir inte billigare, snarare tvärtom med republik. Systemet med tronföljden sticker givetvis i ögonen hos en del. Men det är väl en stor del i kungahusets funktion. Tänk om vi skulle välja kung på samma sätt som vi väljer politiker. Det hade ju blivit någon slags replublik-hybrid. Tänk er t.ex. att en sån som Fredrik Reinfelt skulle bli kung. Tanken svindlar och man får rysningar av obehag bara vid tanken. Det finns säkert ännu obehagligare exempel på kunga-aspiranter. Kungafamiljen har väl vid flera tillfällen visat att de är bara människor och det är väl upp till var och en att acceptera eller förkasta. Personligen tycker jag att det är synd att det händer. Skandaler som ofta blåses upp för att det passar vederbörande journalists agenda. Kanske mest för att det ger anti-rojalisterna mer bränsle. Men det bevisar ju att även Kungen är människa och reder de upp det inom familjen så har jag inga ytterligare synpunkter på vad som hänt. Jag önskar hela kungafamiljen lycka till i framtiden. Inte minst Victoria med familj. Just nu verkar de ju ligga bra till. Allmän yra på grund av Estelle och födelsedag. Till och med SVT verkar ju haka på. Genast kunde man läsa att någon påpekade att SVT skulle ju vara fria och oberoende och därför inte sända något från Victorias födelsedag. Oberoende, my ass, som amerikanen säger. Skogis.

      Radera