fredag 1 juni 2012

Landsförräderi.


På text TV4 nämns vilka brott som bl.a inte ska leda till annat än villkorlig dom.

1. Grovt rattfylleri.
2. Grov kvinnofridskränkning.

Men.

I den gamla kvinnofridslagen från 1200-talet var våld och okvädingsord mot kvinnor ett s.k "lågt" brott som ledde till vanära och fredslöshet för den som begick ett sådant brott.
Som ickevapenbärande ägde kvinnorna "paxstatus", dvs kvinnofrid skulle råda.


Det var  tryggare att leva i Sverige på 1200-talet.
Det går bakåt.
 Och utför.

Före Reinfeldt och de andra  klåparpolitikerna, uppbackade av den ogranskande/ogranskade tredje statsmakten.








5 kommentarer:

  1. Egentligen borde du pixla dessa bilder,med tanke på att dina läsare troligen kan bli illamående,av att se sådana hemska figurer !!
    Fick själv gå ut i köket och ta ett glas Samarin,efter att oförhappat råkat se sidan...

    SvaraRadera
  2. Alltså, jag förstår mej inte på världen längre. Speciellt inte Sverige. Det har jag inte gjort på ett bra tag nu. Men ändå så tänker man nästan dagligen att nu kan det väl inte bli så mycket värre. Så kommer morgondagen och slår en skallen med nya vansinnigheter. Är det som universum, det finns inga kända gränser. Det blir bara större och större ju mer man undersöker det. I fråga om politiken blir det bara värre och värre. Vad är det egentligen för människor som sitter och styr landet. De verkar sakna både vett och sans och inte minst empati. Man baxnar över förslagen i inlägget. Kvinnofrid... man slår, eller plågar bara inte kvinnor. Punkt, slut. Skogis.

    SvaraRadera
  3. Det beror, Carina, på att 1200 är större än 600. Birger jarl och de flesta andra som levde i Sverige på 1200-talet skulle vi nog uppfatta som mer moderna människor än de islamska extremisterna av idag som fortfarande inte har lämnat 600-talet. Det tog oss ytterligare 700 år innan vi började befria oss från religionens bojor men vissa här i världen har inte ens påbörjat redan.

    SvaraRadera
  4. Och när kom Stefan Lövden in i Riksdagen?

    SvaraRadera
  5. Menar du Stefan Löfvén? Just wait and see!!

    SvaraRadera