torsdag 24 maj 2012

Zudden på väg till fastlandet

 ....för att få testa sina jaktanlag i ett vildsvinshägn för första gång i sitt ettåriga liv.

 ........ test i eget upptag, aktivt sök, drevskall, ståndskall,  och betyget blev MVG....

 ....Zäta fick stanna med mig på ön.......och det gick ingen nöd på oss.


5 kommentarer:

  1. Gratulerar till testet och betyget MVG. Nu hade jag tänkt att fortsätta med att skriva en kommentar med en parallell till mina egna icke fullt så uppfostrade hundar. Två bröder av rasen Dansk-Svensk gårdshund och jag tänkte använda ert testprotokoll som mall. T.ex. -eget upptag- skulle bli -egna upptåg-. Men med fingrarna över tangentbordet hann jag sansa mej i tid. När jag i tanken hann fram till ståndskall och då kom fram till kommentaren att det behövs inte så ofta nu för tiden, känner jag att det är bäst att dra en barmhärtighetens slöja över alltihop. Den intelligente läsaren förstår kanske ändå. Inte rätt forum kanske. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Våra hundar är dubbelnaturer. En med husse, och så en med matte - då kan och får allting hända - det finns nästan inga gränser. Så när det gäller hundbus kan du och jag fortsätta att byta upptåg med varandra. Säg inget till Björn bara.
    Dansk-svensk gårdshund, åhhhh dom är ljuvliga hundar!! Bröder också, då vaknar och somnar du med samma glädje som jag!!

    SvaraRadera
  3. Eftersom de bägge kräver att få ligga under täcket så blir det lite si och så med sovandet ibland. Nu när det är varmt så blir det som att ha ett par nervösa illrar liggande hos sej. Det blir ju fort alltför varmt för de bägge, så det är under täcket och över täcket tills vi alla somnar av pur utmattning, ungefär. Det är bara att erkänna att man är för blödig. Men de är bara stora valpar än. Kanske blir det bättre när de blir vuxna. Sambon tycker nog det samma om mej. Skogis.

    SvaraRadera
  4. Blödig är mitt andra namn, värsta sämsta jägarhustrun som gått i ett par stövlar. O Björn är lika valpig som du, men det är det som är charmen med er!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tja, för egen del... vete tusan. Men tack ändå. Skogis.

      Radera