onsdag 23 maj 2012

Wadelius, S, bekände färg.


Igår skrev jag en fråga till tre ledande S-politiker i Surahammar, Wadelius,Carlberg och Thorell.


I denna tid av skenande politikerförakt i ett förråande samhälle ville jag veta deras reaktion på S-debattören Markus Mattilas hot på twitter, att han ville slå en partiledare med ett strykjärn i ansiktet och dessutom tyckte att det var ett skämt.

Kjell Wadelius tillhör S gamla garde, och svarade på frågan:-"Till skillnad från en del andra partier så har socialdemokraterna som parti aldrig förordat våld istället för argument.
Skämt av den nämnda klangen är så långt ifrån vår partilinje man kan komma."
Bra där.

Men sen tillägger han: "Jimmie Åkesson får snacka som han vill, men då får han också acceptera att andra möter hans argument."
? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?
Vaddå?
Att slå nån i ansiktet med strykjärn, skulle alltså just i detta fallet vara ett acceptabelt argument, eftersom Jimmie Åkesson får snacka som han vill.

Så talar en sann gammal S-politruk.

Olle Thorell var tydlig: -Självklart är det fel att förespråka våld i alla sammanhang.
Argument ska mötas med argument, inget annat.

Inte ens mot SD, alltså.
Däremot när jag undrade om detta hot skulle få konsekvenser, så föredrog Thorell att tiga.


4 kommentarer:

  1. Några svar i alla fall. Tråkigt bara med den alltför vanliga efterslängen, den här gången från Kjell Wadelius, mot SD. Lite grann det jag menade med blankett 1-A. Det verkar som om det måste slängas med ett alibi för att inte bli ansedd som "icke PK". Själva strykjärnsfrågan verkade försvinna helt på vägen i svaren. Jag känner ju givetvis inte till någon av de tillfrågade, men Olle Thorell, kunde i varje fall få ihop ett svar utan eftersläng. Men det var ju då ett till intet förpliktande standardsvar. Den tredje tillfrågade verkar vara en upptagen person, som inte har tid att svara. Kanske frågan inte passade, jag är inte bekant med vederbörandes politiska hemvist. Den kan ju spela in. Skogis.

    SvaraRadera
  2. Ursäkta en alltför snabb genomläsning av ditt inlägg. Där står tydligt och klart tre ledande S-politiker i Surahammar. Angående frågan om politisk hemvist i slutet av min förra kommentar. Skogis.

    SvaraRadera
  3. Thorell kanske håller på och förbereder en utredning.
    Men, visst, standardsvar, tänk så svårt det kan vara att säga:
    -Jag ber om ursäkt för det skedda, vilket S givetvis tar helt avstånd från, och ska tala med Markus. Det får helt enkelt aldrig ske igen, det lovar jag. Eller nåt....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sånt är svårt, ja. Skogis.

      Radera